Teātra biļetes būs dārgākas (34)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skatītājiem jārēķinās, ka arī izrāžu apmeklējums jaunajā teātra sezonā būs dārgāks - Latvijas teātri cenas cels septembrī vai arī palielinās pakāpeniski, raksta laikraksts "Diena".

"Kvalitatīvu izrāžu pašizmaksa ir ļoti liela, bet peļņa niecīga," sacījusi Dailes teātra mārketinga daļas vadītāja Indra Rubene. Dotācija, piemēram, Dailes teātrim neļaujot aizmirst nepieciešamību pelnīt. "Diskutējām ilgi, bet, salīdzinot ar kino vai masu pasākumu cenām, jāsecina - lētāk nav iespējams," teikusi Rubene.

Būtiski pieaugs cenas Dailes un Liepājas teātrī, Latvijas Nacionālajā operā (LNO), nedaudz - Latvijas Nacionālajā un Valmieras drāmas teātrī.

Šosezon labākās vietas jaunajās izrādēs, piemēram, Vitolda Gombroviča "Ivonna, Burgundijas princese" un Andra Vilcāna, Ilmāra Šlāpina "Drakula. Svešās asinis" maksās līdz Ls 25, pēc pirmizrādēm - Ls 20 jeb par Ls 5 dārgāk nekā pērn. Jau spēlētās izrādes būs lētākas, Mazās un Kamerzāles izrāžu biļešu cena vidēji būs Ls 8. Lētākās biļetes maksās Ls 5, jo "teātrī nav nepietiekamas redzamības zonu, kā, piemēram, Nacionālajā teātrī, kas pārdod arī biļetes par Ls 1 līdz 2".

Cenas augs arī Liepājas teātrī. Pēc Elīnas Zālītes romāna veidotajā Jāņa Lūsēna un Pētera Brūvera "Agrās rūsas" pirmizrādē biļete maksās līdz Ls 20. Kā atzīst teātros, dārgi būs muzikālie un oriģināldarbu iestudējumi - jāmaksā mūziķiem un autortiesību turētājiem. Dārgāko biļešu cenas cels arī LNO - pat līdz Ls 130, kas tomēr saglabāšot lētāko vietu, kas maksās Ls 2 līdz 20, skaitu. Skatītājiem cenšas palīdzēt arī citi teātri. Dailes teātra abonements šogad nozīmējot vismaz 60% atlaidi. Liepājas teātris piedāvās atlaides dažādām skatītāju grupām.

Biļešu cenu palielinājumu plāno arī Nacionālais teātris, bet tas būšot pakāpenisks. Līdzīgi rīkosies arī Valmieras teātris, kas cenas cēlis jau pagājušajā sezonā. Biļetes uz pieprasītākajām izrādēm šobrīd maksā Ls 6, Ls 8, pēdējā brīža biļetes - Ls 15. "Tā ir cena rīdziniekiem," uzsver teātra direktore Evita Sniedze. Šosezon, iespējams, nedaudz dārgākas kļūs tikai dažas izrādes.

Cenas nepalielināšot vien "Jaunais Rīgas teātris", kas tās būtiski cēla jau gada sākumā, cīnoties ar spekulantiem. Dārgākās biļetes uz īpaši pieprasītām izrādēm, piemēram, uz "Latviešu mīlestību" maksā Ls 30, jo teātris konstatējis, ka šādu summu skatītāji maksā pārpircējiem.

Komentāri (34)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu