Latvijas pilsoņu-ķīlnieku atbrīvošanā iesaistās Sudānas valdība (22)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Trīs Latvijas valstspiederīgo atbrīvošanā Sudānā iesaistīta arī Sudānas valdība, šodien sarunā ar ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski (PS) sacīja ANO pārstāvis Maiks Lorencens. ANO Pasaules Pārtikas programmas drošības dienesta vadītājs Lorencens uzsvēris, ka tiek darīts viss iespējamais, lai nolaupītie Latvijas pilsoņi tiktu atbrīvoti.

ANO dienesti sadarbojoties ne vien ar Latvijas valdības pārstāvjiem un kompetentajiem dienestiem, bet šajā koordinācijas darbā ir iesaistīta arī Sudānas valdība, skaidrojis Lorencens.

Viņš norādīja, ka "visu kopīgais mērķis un apņēmība ir pēc iespējas ātrāk panākt Latvijas cilvēku atbrīvošanu".

Kā ziņots, Sudānas nemierīgajā Dārfūras reģionā 4.novembrī nolaupīti trīs Latvijas pilsoņi, kas strādāja ANO pārtikas programmā.

Sudānā nolaupīto Latvijas pilsoņu atbrīvošanas vadība tiks uzticēta ANO Pasaules Pārtikas programmas dienestam un Latvija nepiedāvās izpirkuma maksu. Par to žurnālistus informēja ĀM valsts sekretārs Andris Teikmanis.

Tiek uzsvērts, ka ANO Pasaules Pārtikas programmas dienestam ir liela pieredze šādu krīžu risināšanā un Latvija pilnībā paļausies uz tās ieteikumiem, viens no kuriem ir arī nepiedāvāt izpirkuma maksu. Izpirkuma maksas nepiedāvāšanu rosina arī Sudānas valdība.

Latvijai nav savas diplomātiskās pārstāvniecības Sudānā, kas būtiski apgrūtinātu šīs ķīlnieku krīzes risināšanu pašu spēkiem.

Valdība arī nolēmusi, ka uz Sudānu tiks sūtīts viens Ārlietu ministrijas un viens Drošības policijas pārstāvis, kuriem klātienē būs jāapzina situācija un jākoordinē tālākās darbības.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu