«Rīga 2014» pasākumus līdz decembrim apmeklējuši vairāk nekā 1,5 miljoni interesentu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Rīga 2014» Eiropas kultūras galvaspilsētas gada pasākumus līdz 1.decembrim apmeklējuši vairāk nekā 1,5 miljoni interesentu.

Eiropas kultūras galvaspilsētas gada notikumos ikviens varēja piedalīties arī neklātienē gan ar televīziju un radio starpniecību, gan interneta tiešraidēs. Latvijas Televīzijas dati liecina, ka «Rīga 2014» pasākumu, koncertu, operu un citu norišu pārraides skatījums sasniedz 6,2 miljonus reižu.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietekmes novērtējuma pētījuma ekspertu grupas, kuru vadīja Latvijas Kultūras akadēmijas pētniece Anda Laķe, apkopotie dati liecina, ka «Rīga 2014» programma devusi iespēju lielam cilvēku daudzumam baudīt kultūras un mākslas piedāvājumu bez maksas.

63% no «Rīga 2014» pasākumiem bijuši bezmaksas vai brīvi pieejami pasākumi, piemēram, uz ielas, parkā.

Provizoriski 37% no pasākumiem bijuši par maksu. 37% no pasākumiem auditorija bijusi nevis tikai skatītāji, bet vai nu līdzdalībnieki, vai gan skatītāji, gan līdzdalībnieki.

Jau no 2013.gada ārvalstu mediji ļoti intensīvi un pastāvīgi ir interesējušies par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu. Līdz 1.decembrim par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu ārvalstīs ir bijušas 1503 publikācijas, reportāžas vai televīzijas sižeti, ko ir veidojuši mediju pārstāvji no 66 valstīm. Kopumā Rīgā ir viesojušies 460 ārvalstu žurnālisti, bet vēl aptuveni 100 gaidāmi uz Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremoniju 13.decembrī.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas sagatavošanā un īstenošanā visa 2014.gada garumā bija iesaistīti vairāk nekā 12 000 dalībnieku no teju simts dažādām kultūras institūcijām, valsts un pilsētas kultūras iestādēm un nevalstiskajām kultūras organizācijām.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas mākslinieciskajā īstenošanā piedalījās vairāk nekā 1900 mākslinieki un radošo grupu pārstāvji. Tie bijuši režisori, producenti, mūziķi, dejotāji, aktieri, mākslinieki un citas radošas personības no Latvijas, kā arī no ārvalstīm.

Sadarbībā ar Ārlietu ministriju un Latvijas vēstniecībām ārvalstīs 2013. un 2014.gadā notikuši 190 dažādi publiskās diplomātijas pasākumi 39 pasaules valstīs, stāstot par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu.

«Rīga 2014» programmas norisē piedalījās vairāk nekā 3700 «Rīga 2014» brīvprātīgo.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu veido nodibinājums «Rīga 2014» sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu