Agresīvs bezbiļetnieks uzbrucis "Rīgas satiksmes" kontrolieriem (38)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā nedēļā kāds agresīvs bezbiļetnieks uzbrucis "Rīgas satiksmes" kontrolieriem, pastāstīja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" Kontroles daļas vadītājs Modris Jaunups.

Braucot 7.tramvaja maršrutā virzienā uz pilsētas centru, kontrolieri konstatējuši, ka kāds pasažieris brauc bez biļetes. Bezbiļetnieks nevēlējās maksāt sodu par braukšanu bez biļetes un pēc izkāpšanas no tramvaja sācis uzvesties agresīvi.

"Viņš uzbruka kontrolieriem un meta ar akmeni, sabojājot kontrolēšanas iekārtu," sacīja Jaunups. Kontrolieri dzinušies pakaļ agresīvajam bezbiļetniekam un viņu aizturējuši, pēc tam nododot policijai.

"Izskanējušās baumas, ka kontrolieri būtu viņu sasējuši, nav patiesas. Iespējams, ka vārds "sasiet" lietots pārnestā nozīmē," teica Jaunups, piebilstot, ka kontrolieru rīcībā neesot nedz virvju, nedz roku dzelžu, nedz citu speclīdzekļu.

Jaunups atzina, ka kontrolieri parasti bēgošiem "zaķiem" pakaļ nedzenoties, izņemot gadījumus, kad pasažieri nodarījuši kādus materiālus zaudējumus uzņēmumam vai arī lietojuši fizisku vardarbību.

Kā ziņots, iespējams, pašvaldības SIA "Rīgas satiksmes" biļešu kontrolieri sasējuši kādu bezbiļetnieku, tādēļ policija lūdz atsaukties notikušā incidenta aculieciniekus.

Kā informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko, Latgales iecirkņa darbinieki lūdz atsaukties cilvēkus, kuri šā gada 8.oktobrī ap plkst. 20, braucot 7.tramvaja maršrutā virzienā uz centru, bijuši aculiecinieki konfliktam starp biļešu kontrolieriem un kādu pasažieri.

Incidents noticis Bārddziņu ielas rajonā, zem Salu tilta viaduktiem. Pasažieris neesot varējis kontrolei uzrādīt biļeti un, izmantojot izdevību, meties bēgt, savukārt kontrolieri viņu panākuši un, iespējams, sasējuši.

Policijai nepieciešams noskaidrot precīzus notikušā apstākļus, tādēļ lūdz visus notikušā aculieciniekus zvanīt pa tālruni 67086358, 67086302 vai 67086315.

Gadījumus, kas atrodas policijas kompetencē, "Rīgas satiksme" nekomentē, norādīja uzņēmuma preses sekretāre Iluta Bērziņa.

"Vienīgais, ko var piebilst, ir tas, ka šā notikuma rezultātā bojāta kontroliera elektroniskā kontroles ierīce un kontrolierim nodarīti miesas bojājumi," sacīja Bērziņa.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu