Kontrolieri kājāmgājēju rupji nolamā, saplēš drēbes un pieprasa sodanaudu (262)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sabiedriskā transporta kontrole mani, nejaušu kājāmgājēju, pēkšņi apturēja, apgalvojot, ka arī es esmu braukusi ar apturētu tramvaju. Taču ar to šis pārpratums nebeidzās - tiku nolamāta rupjiem vārdiem un man tika saplēstas drēbes. No pāridarītājiem aizbēgu, TVNET raksta kāda lasītāja.

Ik dienas vakaros pēc pulksten 19.00 no tirdzniecības centra "Mols" kājām dodos līdz Elijas ielai, ejot gar Krasta ielu, zem Salu tilta viaduktiem, tālāk pa Bārddziņu ielu. Ik pa laikam tur dežurē kontrolieri, kuri apstādina tramvaju. Tā kā tramvaju ikdienā neizmantoju, mani kontrolieru klātbūtne nesatrauc. Taču notika kaut kas negaidīts.

8. oktobrī pulksten 19.40 gāju garām tramvajam, kas bija apstājies, un tajā atradās kontrolieri. Viņi izkāpa ārā kopā ar dažiem bezbiļetniekiem, bet es atrados metru no kontroliera, jo biju tikai garāmgājēja. Tad sekoja kas negaidīts - viens kontrolieris iekliedzās: "Re kur vēl viens brauca bez biļetes!" Tad mani otrs kontrolieris sagrāba aiz rokas un lika maksāt sodu. Mana taisnošanās, ka esmu tikai garāmgājēja, nelīdzēja. Sodu nemaksāju, man izdevās izrauties un aizbēgt. Rezultātā kontrolieris man saplēsa jaku. Piebildīšu to, ka fizisku pretošanos kontrolierim neizrādīju - neiesitu nevienu reizi. Taču no viņiem dzirdēju vārdus: "bļe", "suka", "kuce", "izdrāzīsim".

Vai biļešu kontrolieri var apturēt jebkuru garāmgājēju, kurš iet garām transportam? Cik likumīgi ir kontrolierim garāmgājējam plēst un raut drēbes? Piebildīšu vien to, ka "Rīgas satiksmes" kontroles dienesta darbinieki rūpīgi slēpa savas apliecības.

Komentāri (262)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu