Jauna Māras Cielēnas grāmata bērniem - «Bērzu ballīte»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgāds «Lietusdārzs» laidis klajā jaunu Māras Cielēnas dzejoļu grāmatu bērniem - «Bērzu ballīte», informē izdevēji.

Daudzās ģimenēs paliekošu vietu atradušas rakstnieces Māras Cielēnas un mākslinieces Ilzes Dambes kopīgi veidotās dzejoļu grāmatiņas «Trakulīte Sandalīte», «Krupītes kurpītes» un «Nāriņas pidžama». Nu tām pievienojas krājums «Bērzu ballīte». To ievada dzejolis «Izlūkgājiens», kas vēsta par bērna acīm, ausīm, degunu, mēli, pirkstiem – visām maņām, kuras piesakās izzināt pasauli. Skanīgajos dzejoļos un izteiksmīgajās ilustrācijās atrodamā pasaule ir bezgala aizraujoša. Tajā ir gan liels plašums (jūra, mākoņi, dzimtene), gan tuvplāni (šķīvis ar ķiršiem, dažādi pulksteņi, kuri katrs iet savā gaitā). Lielais un mazais tiek tuvināti bērnam labi uztveramā veidā: rudens vakarā suņu rejas ir krelles, kuras kaklā kar tālas zvaigznes; dzimteni bērni dzimšanas dienā apsveic ar puķēm un sabučo. Neparastais dabiski izriet no parastā, ikdienišķā, pareizāk sakot, pieaugušam cilvēkam šķietami parastā.

www.lietusdarzs.lv

Grāmatiņā atrodami gan miega stundai, gan Ziemsvētkiem piemēroti dzejolīši. Tā noderēs gan tiem, kuriem vēl jālasa priekšā, gan tiem, kuri mācās vai jau iemācījušies lasīt paši. Bet galvenais – šis krājums ļaus pieaugušajiem un bērniem izbaudīt jaukus kopā būšanas brīžus tajā teritorijā, kur nav vecuma robežu.

Foto: publicitātes

Tu-vāk, tu-vāk Lam-zaks klam-zā

Tu-vāk, tu-vāk Lam-zaks klam-zā,

Panāks, noķers –

Viens, div’, trīs!

Augstu gaisā uzmetīs.

Izstiepj garum garas rokas.

Tūlīt gaidāms ķēriens labs –

Vai, kā sakamps, ai, kā grābs –

Caps!

Caps!

Caps!

Arvien tu-vāk, tu-vāk klam-zā...

Tomēr nepaspēj vis Lamzaks.

Urrā! Tukšā paliek tas,

Jo – par tēti pārvēršas!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu