Balvos vairs nestrādā neviens nozieguma piesegšanā vainotais policists (54)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Balvu rajona policijas pārvaldē vairs nestrādā neviens no policistiem, kurus vaino sava kolēģa pastrādāta nozieguma piesegšanā. Vairāki pārcelti darbā uz citiem rajoniem, bet vietējais Ceļu policijas priekšnieks aizgājis pensijā.

Kriminālpolicijas inspektors Aigars Pužulis, kura izraisītajā autoavārijā marta nogalē gāja bojā kāds jaunietis, 19. jūlijā atlaists no darba. Kriminālpolicijas priekšniece policijas majore Solvita Vīgante, kas organizēja notikušā negadījuma pierādījumu falsifikāciju, no 8. augusta pārcelta darbā uz Gulbenes policijas pārvaldi vecākās inspektores amatā. Šobrīd viņa atrodas ikgadējā atvaļinājumā un darbu sāks 6. septembrī.

Savukārt Kriminālpolicijas biroja 2. nodaļas priekšnieks Andrejs Aleksejevs, kas A. Pužuļa vietā devās uz Gulbenes slimnīcu nodot asins analīzes, ar 9. augustu pārcelts dienestā uz Alūksnes rajona policijas pārvaldi Kriminālpolicijas inspektora amatā. Saistībā ar likumā noteiktā vecuma sasniegšanu un pēc paša vēlēšanās 10. augustā no dienesta atvaļināts Ceļu policijas priekšnieks policijas majors Arkādijs Kravalis. Arī viņš piedalījās autoavārijas pierādījumu slēpšanā.

Pavēle rotēt policistus uz citām pārvaldēm nākusi "no augšas", un to parakstījis Valsts policijas priekšnieks Jānis Zaščirinskis, Neatkarīgajai pastāstīja Balvu policijas priekšnieks Pēteris Bašķers. Pašlaik tiek meklēti četru trūkstošo darbinieku aizstājēji, un P. Bašķers cer, ka ar jauniem darbiniekiem palīdzēs arī Valsts policijas centrālais aparāts.

Balvu rajona virsprokurore Valentīna Kovaļa Neatkarīgo informēja, ka krimināllieta par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu un ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu joprojām atrodas Valsts policijas Iekšējās drošības birojā. "Iepriekš policija pārsteidzīgi solīja, ka lieta drīz varētu nonākt prokuratūrā, tomēr viss ir aizkavējies. Piemēram, šodien [vakar] izmeklētājam vajadzēja pratināt kādu no lietā iesaistītajiem, bet viņš paziņoja, ka viņam ir slimības lapa. Uz pratināšanu viņš neatnāca, un izmeklētājam uz Balviem nāksies braukt vēlreiz," norādīja V. Kovaļa. Krimināllietā, kas ierosināta par 22. marta notikumiem, kā aizdomās turamie figurē A. Pužulis, S. Vīgante, A. Aleksejevs un A. Kravalis.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka šā gada martā Balvos vairāki policijas darbinieki, iespējams, piesedza sava kolēģa pastrādāto noziegumu – jaunieša nāvējošu notriekšanu, dzērumā braucot ar automašīnu.

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu