Mielavs veido jaunu projektu «Mielavs un taurētāji»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

«Esmu nolēmis īstenot sen lolotu sapni par īpašu projektu, kas sauksies «Mielavs un taurētāji» - dziedāšu es, bet mani pavadīs pūšamo instrumentu kvintets,» intervijā Latvijas Radio 2 raidījumam «Atveriet, te dziesma» atklājis dziedātājs Ainars Mielavs. «Jau tagad ir zināms, ka koncerti notiks novembrī un decembrī un viena no to norises vietām būs jaunatklātā Rīgas kultūrvieta - Aristīda Briāna ielā esošā fon Stricka villa.»

Sarunā ar raidījuma vadītāju Robertu Buividu Ainars arī dalās iespaidos par jau notikušajiem «Mielava un pārcēlāju» koncertiem Latvijā, kuros Mielavs, Gints Sola, Juris Kroičs, Aigars Voitišķis un Jānis Stafeckis spēlē galvenokārt dziesmas no jaunās skaņuplates «Atsaukties».

«Esmu ārkārtīgi apmierināts ar mūsu turnejas rudens un ziemas pusi un ārkārtīgi aizkustināts par koncertiem, kuri bija izpārdotās zālēs, - tas man bija diezgan liels pārsteigums, ņemot vērā manu neviennozīmīgo personu,» uz jautājumu par koncertturnejas iespaidiem atbild Ainars.

Ainars ar grupu pie Latvijas klausītājiem dosies vēl četros koncertos - šovakar, 8. aprīlī, Jēkabpils Tautas namā, 22. aprīlī Talsu Tautas namā, 30. aprīlī Rīgā, Mūzikas namā Daile un jūlijā Positivus festivālā.

Rudenī iecerēti jauni koncerti ar minēto jauno sastāvu - «Mielavs un taurētāji».

Intervijas izskaņā Ainars uz jautājumu, kāpēc neiesniedza savu albumu mūzikas balvai «Zelta mikrofons», atbild tieši.

«Jau pirms desmit gadiem man bija iebildumi pret šā pasākuma norisi, tā estētiku, kā tam būtu jāizklausās, kā tam būtu jāizskatās! Diemžēl, uzmetot aci arī pēdējai ceremonijai, man ir jāpaliek pie savām domām - tas bija šaušalīgi, neprofesionāli, ambiciozi, provinciāli un es izsaku līdzjūtību vakara vadītājam un māksliniekiem, kam bija jāuzstājas ar dibeniem pret lielāko daļu auditorijas... Tā kā - es albumu neiesniedzu apzināti un no tā neciešu, jo Dievs visu sakārto - ja man ir jāuzzina kādas domas par manām dziesmām, es tās uzzināšu agrāk vai vēlāk!»

Koncerti

8. aprīlis – Jēkabpils, Tautas nams

22. aprīlis – Talsi, Tautas nams

30. aprīlis – Rīga, Mūzikas nams «Daile»

15. jūlijs – Positivus

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu