"Baltic Taxi": pieprasot maksātnespēju, ar mums izrēķinās konkurenti (123)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa šodien ierosinājusi taksometru firmas SIA "Baltic Taxi" maksātnespējas lietu. Tas darīts pēc "Transport grupa Rīgas Taxi" pieprasījuma. "Baltic Taxi" radošais direktors Juris Erts šādu rīcību sauc par "konkurentu izrēķināšanos", jo šādas prasības iesniegšanai neesot ne mazākā pamata. "Visi rēķini maksāti laikā," apliecina Erts.

"Tās ir pilnīgas muļķības, jo mums nav neviena kavēta rēķina. Šobrīd esošā likumdošana atļauj ikvienam iesniegt savu prasību par maksātnespējas pieprasīšanu. Parasti pirms prasības iesniegšanas uzņēmums informē savu partneri, taču “Rīgas taksometru sabiedrība” jeb tā sauktie “melnie mersedesi” to nav izdarījusi, un tā uzskatāma par konkurentu izrēķināšanos. Nav patīkami, ka ar tevi šādi izrēķinās," TVNET saka Erts.

Erts norāda, ka atjaunotais uzņēmums nav kavējis nevienu maksājumu, taču firma iepriekš bijusi divus, trīs gadus iesaldēta un prasība varētu balstīties uz parādiem šajā laika posmā: "Ar Jāni Nagli neesam redzējuši nevienu dokumentu, tāpēc ir ļoti nepatīkami, ka pēkšņi parādījusies šāda prasība. Varu apgalvot, ka kopš maija, kopš atjaunojās "Baltic Taxi" un es sāku pildīt uzņēmuma radošā direktora pienākumus, mums nav bijis neviena kavēta maksājuma. Tomēr divus, trīs gadus firma bija iesaldēta, un pieļauju, ka prasība iesniegta, balstoties uz parādiem šajā laika posmā."

"Baltic Taxi" dibināta 2003.gadā. "Baltic Taxi" ir taksometru pakalpojumu sniedzējs. 51% uzņēmuma pieder "Baltijas aviācijas sistēmām", bet 49% - uzņēmējam Jānim Naglim. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 lati, informēja Naglis. "Baltijas aviācijas sistēmas" pieder "airBaltic" prezidentam Bertoltam Flikam.

"Firmas.lv" dati liecina, ka 2006.gadu uzņēmums noslēdzis 4620 latu zaudējumiem, bet firmas neto apgrozījums bijis 25 700 latu.

Jau ziņots, ka šogad Rīgā jau notikuši vairāki incidenti, kuros cietuši gan taksometru vadītāji, gan bojātas automašīnas, un notikumi medijos nodēvēti par "taksometru kariem".

Pēc šiem incidentiem galvaspilsētas vicemērs Ainārs Šlesers paziņoja, ka Rīgas pašvaldība nepieļaus taksometru karus un ka sarkanā līnija ir pārkāpta.

Tika izteikts priekšlikums, ka nepieciešams samazināt galvaspilsētā strādājošo taksometru firmu skaitu.

Patlaban Latvijas galvaspilsētā taksometru pakalpojumus sniedz vairāk nekā 70 dažādas firmas.

Kā ziņots, Nagļa vadītais "Islande Hotel" sadarbībā ar "airBaltic" jau nodrošina "Airport Express" darbību, kas kursē no lidostas uz Rīgas centru.

Kā rakstīja "Dienas Bizness", "Baltic Taxi" un "airBaltic" plāni ir slikta ziņa citām taksometru kompānijām, īpaši "Red Cab" un "Riga Taxi", kas jau patlaban konkurē savā starpā lidostā. Tikmēr lielākā ieguvēja varētu būt lidosta, kura papildus iegūs 72 000 latu gadā par jaunu taksometru stāvēšanu pie lidostas.

Komentāri (123)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu