Buškevics pagaidām neziņā par savu nākotni (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latviešu basketbolists Sandis Buškevics, kurš neizturēja pārbaudes laiku Polijas kluba Sopotas "Trefl" sastāvā, kurā par galveno treneri strādā latviešu speciālists Kārlis Muižnieks, trešdien pastāstīja, ka pagaidām nezina par saviem nākotnes plāniem.

"Ir kaut kādi varianti, taču šobrīd par tiem sīkāk nevēlos runāt. Par mani interesējas daži Latvijas klubi un arī dažas ārzemju komandas, bet nekādu konkrētu piedāvājumu pagaidām neesmu saņēmis, tāpēc šobrīd neko konkrētāk nevaru pateikt," atzina Buškevics.

"Ceru, ka situācija atrisināsies tuvākajā laikā, jo nevēlos sēdēt bez darba," piebilda Buškevics.

Latvijas basketbolistam pārbaudes laiks beidzās svētdien un viņš pāris dienas tika turēts neziņā, vai tiks noslēgts līgums. Tomēr otrdienas vakarā "Trefl" komanda nolēmusi atbrīvot latvieti un vēl viņam veiksmi, meklējot jaunu klubu.

Buškevics "Trefl" klubam pievienojās pirms mēneša un viņam bija pārbaudes laiks uz četriem mačiem. Pirmajās trijās cīņās saspēles vadītājs vidēji spēlēja 10,7 minūtes, gūstot 2,2 punktus un izdarot 1,7 rezultatīvas piespēles.

Pagājušajā nedēļā "Trefl" spēlējošais latvietis izteicās, ka pārbaudes laikā sevi parādījis salīdzinoši labi, tomēr atzina, ka viņam netiek dots pārāk liels spēles laiks, lai sevi pierādītu.

Pagājušajā nedēļā vēlāk "Trefl" vienībai pievienojās amerikāņu aizsargs Lorinss Haringtons, kurš tika minēts kā Buškevica konkurents cīņā par vietu sastāvā.

Likumsakarīgi, ka pārbaudes laika pēdējā, ceturtajā spēlē nedēļas nogalē Buškevics netika laukumā, paliekot rezervē.

Polijas čempionāta kopvērtējumā pašlaik "Trefl" komanda ar trijām uzvarām piecās aizvadītajās spēlēs ieņem ceturto vietu.

Kā ziņots, pagājušajā mēnesī "Trefl" vienība nespēja kvalificēties Eiropas Izaicinājuma kausa pamatturnīram, kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā ar 126:147 piekāpjoties Beļģijas komandai "Dexia Mons-Hainaut".

Buškevics oficiāli nebija spēlējis kopš janvāra beigām. Pagājušajā sezonā viņš decembra vidū pievienojās Latvijas klubam "Ventspils", kas pēc pārbaudes laika līgumu neturpināja. Tā kļuva par latvieša vienīgo spēļu praksi aizvadītajā sezonā.

Buškevics savu karjeru uzsāka "Ventspils" klubā, kurā spēlēja no 1994. līdz 2003.gadam. Vairākas sezonas šajā laikā "Ventspils" komandu trenēja tieši Muižnieks. Pēc tam viņš devās peļņā uz ārzemēm, pievienojoties Stambulas "Galatasaray".

Pavadījis sezonu Turcijā, 2004./2005.gada sezonā Buškevics spēlēja Permas "Ural Great" un Maskavas apgabala "Dinamo" Krievijā. 2005.gadā aizsargs pievienojās Viļņas "Lietuvos rytas" komandai, bet pēc gada - toreiz ambiciozajai "ASK Rīga" vienībai.

Pēc atlaišanas no kluba 2008.gadā ilgu laiku basketbolistam nebija darba, bet tā paša gada nogalē viņš devās uz Itāliju, lai pievienotos pastarīšiem Udīnes "Snaidero", tomēr Buškevics atgriezās mājās vēl pirms sezonas beigām. Savukārt pagājušajā sezonā Buškevics piedalījās tikai deviņos oficiālos mačos.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu