Sekss draudzības dēļ: realitāte vai ilūzija?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/coloniera2

Seksa (bez pienākuma) tēma šogad ir populāra Holivudā. Sākumā iznāca filma "Mīlestība un citas zāles", tad sekoja "Vairāk nekā sekss", bet nesen bija pirmizrāde filmai "Noderīgi draugi". Vēl viena viegla un mīļi romantiska komēdija ar labām beigām, kas kārtējo reizi liek aizdomāties – vai vispār iespējams sekss draudzības dēļ?

Vai varbūt mīlestība – tā arī ir draudzība + sekss? Kleoo.lv domāja par seksu draudzības dēļ un tā iespējamajām sekām.

Sekss draudzības dēļ: kā tas notiek?

Attieksme pret seksu pēdējos desmitos gadu ir stipri mainījusies. Lai ar kādu nodarbotos ar seksu, nemaz obligāti nav nepieciešams izjust mīlestību – pietiek gribēt. Sekss ir kļuvis par nepieciešamību, nevis ir mīlestības un uzticības akts.

Mūsdienu cilvēkam sekss – tas ir tikai sekss. Tas nepieprasa būt partneriem, nav nepieciešams iet uz randiņiem, tas nav iemesls iepazīties tuvāk, kur nu vēl attiecībām. Taču dažkārt tas ir iemesls draudzībai vai pati draudzība – sekas vienkāršām attiecībām uz intīmu tuvību.

Taisnība, ar draudzīgu seksu mēs varam saprast pilnīgi dažādas lietas.

* Gadījuma sekss

Parasti notiek alkohola ietekmē, kad ļoti gribas, bet blakus neviena cita, kā vien draugs, nav. Jūs mazliet iedzērāt kopējā kompānijā, tad vēl mazliet, tad sākāt skūpstīties, viņš uzlika roku uz gurniem, un viss sākās.

"Bet no rīta viņi neizbēgami pamodās" un kļuva kauns, neveikli, un vispār nebija saprotams, ko tagad iesākt ar tādu draudzību. Īpaši, ja abiem viss patika. Pati prātīgākā izeja šādā situācijā – nebēgt un neslēpties no drauga cerībā, ka viss kaut kā pats no sevis atrisināsies, bet uzreiz, tajā pašā rītā visu vajag apspriest un kopīgi izlemt, kā pret to izturēties.

Sekss – tas vēl nav draudzības beigas.

Taisnība, iespējams vēl variants, ka sekss bija tikai nosacīti nejaušs un vienam no jums (iespējams, abiem) jau sen to gribējās. Bet, lai kā arī būtu, vajag uzreiz izrunāties ar partneri un salikt visus punktus uz "i".

* Draudzība seksa dēļ

Primārais šeit tomēr ir sekss, nevis draudzība; tā šajā gadījumā ir otršķirīga.

Iespējams, tādas attiecības ir tiešas stereotipa sekas tam, ka seksam obligāti ir jābūt un, ja sapņu vīrieti satikt neizdodas, tad vajag iegādāties kaut vai draugu seksam. Skan ciniski, bet tas līdzinās kaut kādai abpusējai prostitūcijai.

Šis variants, gribas ticēt, sastopams diezgan reti, jo

šajā gadījumā nepieciešams būt īstiem robotiem, lai kontaktētos tikai seksa dēļ.

Laikam tādi cilvēki vienkārši nav spējīgi mīlēt – jā, arī draudzēties ne.

* Draudzība + sekss

Tas arī ir tieši sekss draudzības dēļ, kas atspoguļots filmā "Noderīgi draugi", kad divi nevēlas vai vienkārši nav gatavi attiecībām, tas ir, sekss bez pienākumiem pēc principa "mēs esam tikai draugi, bet vēl mēs guļam kopā".

Pats interesantākais variants ar pilnīgi neparedzamām sekām. Dažkārt tādas attiecības beidzas, līdzko kādam pie horizonta parādās patiesa mīlestība, dažkārt viņu draudzība pāraug par kaut ko vairāk.

Sekss + draudzība = mīlestība?

Seksam draudzības dēļ ir savi plusi un mīnusi. Mēs, protams, nerunāsim par piedāvātās klasifikācijas pirmo variantu, jo gadījuma sekss tāpēc jau arī ir gadījuma, ka to nevar ieplānot un, ja tam bija jānotiek, tad vajag vai nu veidot attiecības tālāk, vai aizmirst par to uz visiem laikiem.

Bet, lūk, otrajā un trešajā gadījumā draudzības sekss notiek apzināti, pēc abpusējas vēlēšanās. Parasti cilvēki iet uz to viena vienīga iemesla dēļ – iespējas regulāri nodarboties ar seksu, turklāt neapgrūtinot sevi ar pienākumiem. Protams, var teikt, ka tas nav labi, nav pareizi, ka cilvēki kļuvuši pārāk ciniski, ja ko tādu pieļauj, ka pasaule tuvojas bojāejai u.tml. Bet patiesībā tas tā nemaz nav.

Vajag skatīties patiesībai acīs: cilvēki nav kļuvuši sliktāki vai ciniskāki, tikai mūsdienu dzīves ritms mūs tā ir nogurdinājis, ka pilnvērtīgām attiecībām ar pienākumiem vairs nav spēka. Arī daudzas vientuļas sievietes, kuras pastāvīgi sevi nomoka ar jautājumiem: "Kas ar mani nav kārtībā? Kāpēc es esmu viena?"

Bet varbūt patiešām vienkārši nav emocionāla spēka, lai būtu ar kādu? Jo, grozies kā gribi, jebkuras attiecības – tas ir darbs, bet,

ja visu laiku atņem darbs, tad nav ko brīnīties, ka personīgā dzīve neveidojas.

Varbūt kādam tādā situācijā variants "draudzība + sekss" ir vienīgā izeja? Kā attiecību mēģinājums, kas dažkārt var pāraugt nopietnākā lietā.

Karote darvas: mīnusi seksam draudzības dēļ

Seksam draudzības dēļ, protams, ir arī sava negatīvā puse, un ne vienmēr attiecības veidojas tā, kā tas tika aprakstīts iepriekšminētajā piemērā. Ļoti bieži sekss draudzības dēļ noslēdzas ar to, ka kāds no partneriem iemīlas un attiecības pārstāj būt vienlīdzīgas abām pusēm. Turklāt parasti šis kāds ir meitene, un tad jau sekss draudzības dēļ viņai pārvēršas par īstu pārbaudījumu. Greizsirdība, aizvainojumi, neattaisnotās cerības – noslēgumā, protams, šķiršanās. Šajā situācijā bezjēdzīgi ir meklēt vainīgos. Vienkārši tā notiek.

Starp citu, Mila Kunisa tieši pirms filmas "Noderīgi draugi" pirmizrādes kādā no intervijām teica: "[Noderīgi draugi] ir kā komunisms – labi izskatās teorija, bet viss grūst, mēģinot to īstenot realitātē. Mani draugi mēģināja tā darīt, un nevienu reizi tas nav labi beidzies.
Nesaprotu, kāpēc labprātīgi sev uzkraut tādas mokas?"

Sekss draudzības dēļ – tā ir fikcija, un, ja tas tomēr notiek, tad tas vai nu pāraug par kaut ko lielāku, vai arī noslēdzas ar absolūtu sabrukumu. Jebkurā gadījumā tas nozīmē draudzības beigas.

Vai ir vērts tā riskēt?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu