LPP/LC: Jaunā Rīgas mēra izvēle ir TB/LNNK kompetencē (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunā Rīgas mēra izvēle ir apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) frakcijas kompetencē, par to vakar naktī vienojās partijas "Jaunais laiks" (JL), LPP/LC un TB/LNNK Rīgas domes frakcijas, skaidroja LPP/LC frakcijas vadītāja vietnieks Jānis Zaržeckis.

Sarunu laikā netika apspriesti domes priekšsēdētāja amata kandidāti, jo situācija jau tā ir sarežģīta. Jauna mēra noteikšana un koalīcijas veidošana ir TB/LNNK atbildībā, uzsvēra Zaržeckis.

Kā ziņots, pagājušajā naktī panākta vienošanās par jaunas koalīcijas izveidošanu Rīgas domē. Jaunās koalīcijas kodolu veidos JL, "LPP/LC" un TB/LNNK.

Šodien paredzēts turpināt sarunas par jaunās koalīcijas veidošanu. Plānota TB/LNNK apvienotā valdes un Rīgas domes frakcijas sēde.

Tiks risinātas sarunas ar līdzšinējo koalīcijas partneri Tautas partiju (TP) un Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju (LSDSP).

LPP/LC Rīgas domē ir astoņi deputāti, TB/LNNK - septiņi, bet JL - deviņi deputāti. Nesen noslēgts arī TB/LNNK frakcijas sadarbības līgums ar bijušo JL deputātu Aivaru Aksenoku. Līdz ar to jaunajai koalīcijai Rīgas domē varētu būt 25 deputātu balsis. Lai izveidotu vairākuma koalīciju, nepieciešama 31 balss, jo kopumā Rīgas domē ir 60 deputāti.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu