Rīgas Starptautiskais kino festivāls nākamgad varētu notikt oktobrī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas Starptautiskais kino festivāls turpinās savu darbību arī nākamgad. Organizatori lēš, ka festivāls nākamgad varētu notikt oktobrī. Kā pastāstīja festivāla vadītāja Sondra Broka, dalību festivālā jau pieteikuši divi mazāki festivāli «2Annas» un «Lielais Kristaps». Pašlaik nav zināms, vai festivāla laikā notiks arī «Baltijas pērle».

Broka pastāstīja, ka, apkopojot spēkus, Latvijas festivāli varēs notikt arī nākamgad. «Lielu festivālu rīkot ir vieglāk gan finansiāli, gan veidojot tam publisko tēlu reklāmas kampaņā,» paskaidroja Broka.

Jau ziņots, ka 13. decembrī Rīgā norisināsies Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija, un tas ir rosinājis Latvijas kino profesionāļus iespējami daudzveidīgi prezentēt Latvijas kino starptautiskajā vidē. No 2.decembra līdz 12. decembrim Rīgas Starptautiskajā kino festivālā notiks Latvijas nacionālais filmu festivāls «Lielais Kristaps 2014», tiks rādīta Eiropas Kino akadēmijas balvai nominēto filmu programma un retrospektīva, Ziemeļeiropas bērnu un jauniešu filmu programma, filmu festivāla «2Annas» sarūpēta filmu programmas un īpaši scenāristiem veltīts nozares pasākums, kā arī Nacionālā kino centra sagatavota plaša festivāla industrijas programma - lekcijas un radošās darbnīcas pasaules klases kino nozares pārstāvju vadībā. Gada nogalē Rīgā pulcēsies ārvalstu kino profesionāļi, lai ar Latvijas kino industrijas pārstāvjiem veicinātu starptautisku kopprojektu rašanos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu