Latvieši palīdzēs sīriešu un irākiešu bēgļu bērniem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Labdarības akcija «Zvaigzne austrumos» aicina iepriecināt sīriešu un irākiešu bēgļu bērnus. Akcijas organizatori aicina būt iejūtīgiem un dalīties cilvēkmīlestībā ar visneaizsargātākajiem.

Labdarības akcijas «Zvaigzne austrumos» mērķis ir līdz 12. decembrim savākt 3000 kurpju kastes ar dāvanām sīriešu un irākiešu bēgļu bērniem, kas šobrīd patvērumu atraduši Jordānijā.

Ikviens Latvijas iedzīvotājs aicināts ar sadzīvē nepieciešamām lietām – higiēnas piederumiem, rotaļlietām un galda spēlēm – iepriecināt Sīrijas pilsoņu karā cietušos bērnus.

Akcijas organizatori informācijā medijiem atgādināja, ka jau vairākus gadus Sīrijā notiek pilsoņu karš. Eiropas Komisijas oktobra ziņojumā konstatēts, ka

10,8 miljoniem šā konflikta rezultātā cietušo cilvēku nepieciešama humānā palīdzība.

Bērni ir tie, kas no karadarbības sekām cieš visvairāk.

Puse no visiem Sīrijas bēgļiem ir bērni, un šogad tiem pievienojas bēgļi no Irākas. 2014.g. augustā «Islāma valsts» karotāji ieņēma Irākas otro lielāko pilsētu Mosulu un veica tur «etnisko tīrīšanu». Tieši kristiešu ģimenes un bērni cieta visvairāk, jo viņu nami tika apzīmēti ar burtu «N» (nācarieši), lai tos iebiedētu un pēcāk iznīcinātu. Daļa tika nonāvēti, bet daudzi aizbēga uz kaimiņvalstīm, daudzi bērni zaudēja vecākus.

Akcijas vadītājs Pēteris Eisāns norāda, ka mēs, Latvijas iedzīvotāji, nevaram palīdzēt visiem bēgļu bērniem, bet varam palīdzēt kādam no viņiem. Sīriešu un irākiešu bēgļu krīzi ANO ir nodēvējusi par lielāko humāno krīzi pēdējās dekādēs, bet

viņš to nosauktu par lielāko iespēju iejūtībai un cilvēkmīlestībai.

Akcijā «Zvaigzne austrumos» var iesaistīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kas vēlas iepriecināt kara šausmas piedzīvojušos bērnus.

Ir vajadzīga tukša kurpju kaste, kas jāpiepilda ar mīkstajām rotaļlietām un citām mantiņām, higiēnas piederumiem, cimdiņiem, zeķītēm un citām noderīgām lietām.

Tad jāziedo 5 eiro ceļa nauda biedrības «Baltic Global Initiative» kontā un jānogādā kastīte kādā no 13 pieņemšanas punktiem Latvijā.

Pieņemšanas punktu karte atrodama www.zvaigzneaustrumos.lv. Visas kastītes no Rīgas tiks nosūtītas tālāk ar konteineru uz Jordāniju, kur tās nonāks pēc Zvaigznes dienas. To izdalīšanu klātienē pārraudzīs akcijas pārstāvji no Latvijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu