«ElektroFolk» Latvijas neatkarības atjaunošanas dienā «Gorā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Grupa «ElektroFolk» 4. maijā – Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienā - izsludina lielkoncertu Latgales vēstniecībā «Gors». Koncerta sākums – plkst.19.

Grupas gads iesācies patiesi raibi, radoši un mērķtiecīgi. Paralēli koncertiem grupa arvien vairāk papildina savu repertuāru, veidojot oriģinālkompozīcijas, ar dziesmu «Miracle drums» ir startēts «Supernova 2016» pusfināla atlasē, savukārt 15. februārī ar vērienīgu prezentāciju tika izdots grupas otrais albums «Raiba govs», saglabājot savas darbības sākumā raksturīgos latviešu tautas muzikālā mantojuma motīvus, bet šobrīd jau krietni abstraktākā un simboliskākā formā, ko prezentē jaunais albums un kam veltīts gaidāmais svētku lielkoncerts.

«4. maijā skatītāji piedzīvos muzikālās mīlestības un brīvības svētkus, kur apvienojas laikmeti – sena tautas dainu gudrība, mūsdienīga skaņa un reibinoši nākotnes sapņi, kurus atnes video un gaismas mākslas pasaule,» saka grupas izveidotājs Ainārs Majors, savukārt saksofonists Uģis Vītiņš atzīst: «Saskatu mūsu mūzikā dziļu vērtību, kura nemainās, gribās viņai pieķerties, nepazaudēt to.» Grupas «ElektroFolk» dalībnieki atklāj, ka, rakstot jauno albumu «Raiba govs», arī pašā grupā izveidojusies ideāla radošā savienība, kas jūtama arī muzikālajā jaunradē: «Mēs sirdī, protams, paliekam saistīti ar mūsu visdziļākajām saknēm, un arī pasaules, world mūzikā ceļš saistās ar senām saknēm, tautas mūzikas saknēm, vienīgi varbūt vienā brīdī netiek precizēts, vai tā ir latviešu tauta vai kāda cita tauta, ar kuru mēs esam senās saknēs vai – drīzāk sajūtās.»

Latgales vēstniecība «Gors» kā lielkoncerta norises vieta nav izvēlēta bez iemesla: grupa «ElektroFolk» par savu pirmo albumu «Elektro» 2015. gadā ieguva latgaliešu kultūras gada balvu «Boņuks 2014» kategorijā «Labākais sniegums tautas mūzikā». Tāpat pie līdzšinējiem grupas sasniegumiem jāpiemin

Mūzikas ierakstu gada balva «Zelta mikrofons» nominācijā «Par labāko tautas vai pasaules mūzikas albumu».

Koncertā piedalīsies

Iveta Baumane – balss, vijole

Roberts Pētersons – balss, ģitāra

Uģis Vītiņš – sintezators, saksofons, ģitāra, perkusijas

Ainārs Majors – bass, balss

Viesturs Samts – bungas, klarnete

Īpašie viesi – Rēzeknes novada vokālā studija SKONAI

Skaņa – Mārtiņš Porters

Video projekcijas – Viktors Keino

Gaismas – Jānis Sniķers

Pēc lielkoncerta grupa turpinās aktīvi koncertēt Latvijas pilsētu un novadu svētkos, kā tuvāko minot 28. maija koncertu Salaspilī. Detalizētāku informāciju par gaidāmajiem koncertiem skatīt «ElektroFolk» mājas lapā. Svinēsim svētkus kopā!

Biļetes «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu