Viens e-talons Rīgā, Tallinā un Helsinkos (52)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Igaunijas galvaspilsētas Tallinas pašvaldība aicina Rīgu iesaistīties unikālā projektā, kas paredz izveidot kopīgu e-biļetes sistēmu vairākās Baltijas jūras reģiona pilsētās.

Vieni no projekta realizētājiem, Igaunijas uzņēmums "ID Pilet", paredzējis, ka vienots e-talons ļautu pārvietoties ar vienas pilsētas sabiedriskā transporta karti arī citās. Tāpat to varētu izmantot, lai samaksātu par automašīnas stāvvietu, ieeju muzejā vai koncertā.

"Pēc iepazīšanās ar elektronisko norēķinu sistēmu Rīgā Tallinas Transporta departamenta pārstāvji izteica vēlmi sadarboties, sākotnēji ieviešot vienu karti un vēlāk arī, iespējams, visu norēķinu sistēmu – Igaunijas kolēģi ļoti atzinīgi novērtēja iespējas, kuras sistēma piedāvā tieši transporta operatoram," TVNET informē e-talona ieviesēja, uzņēmuma "Rīgas karte", valdes loceklis Aleksandrs Brandavs. "Mēs, protams, esam ieinteresēti šajā sadarbībā, tādēļ jau šobrīd veicam tehnisko izpēti un mēneša beigās būsim gatavi klātienē sarunas par sadarbību turpināt."

Kā TVNET uzsvēra uzņēmuma "Rīgas karte" dibinātāju "Rīgas satiksmes" preses pārstāve Iluta Bērziņa, "projekts ir vēl stipri sākotnējā stadijā".

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu