Jaunalksnei pasniedz Kondolīzas Raisas balvu (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien ASV vēstniece Latvijā Ketrīna Toda Beilija žurnālistei Ilzei Jaunalksnei pasniedza ASV Valsts sekretāres Kondolīzas Raisas balvu par ieguldījumu sieviešu tiesību un progresa veicināšanā.

Desmit prestižās balvas saņēmēju vidū ir tikai viena pārstāve no Eiropas. Balvu piešķir sievietēm, kas pierādījušas savu spēju atbalstīt brīvības un demokrātijas progresu, pārvarot būtiskus šķēršļus. Jaunalksne balvu saņem par ieguldījumu pētnieciskajā žurnālistikā.

Balva šogad piešķirta Dženiferai Luīzei Viljamsai no Zimbabves, Siti Musdahai Mulijai no Indonēzijas, Jaunalksnei no Latvijas, Samijai al Amudi no Saūda Arābijas, kā arī pārstāvēm no Maldivu salām, Argentīnas, divām sievietēm no Afganistānas un divām no Irākas. Viņas tika izraudzītas no 82 sievietēm, kuras bija izvirzījušas ASV vēstniecības visā pasaulē.

Beilija apbalvošanā sacīja, ka Jaunalksne aizstāv demokrātijas principus un cīnās pret korupciju valstī.

ASV vēstniece Latvijā skaidroja, ka šis ir pirmais gads, kad Raisa piešķir apbalvojumu, un Latvijai jābūt lepnai par šo atzinību.

Beilija uzsvēra, ka ir liels gods paust atzinību tieši Jaunalksnei, kas ir izrādījusi lielu drosmi, atbalstot caurskatāmības un tiesiskas valsts principu stiprināšanu. Uzstājoties balvas pasniegšanas ceremonijā Vašingtonā pirms vairākiem mēnešiem, Raisa norādīja, ka sievietes pārveido sabiedrību un iedvesmo to gan ASV, gan citās valstīs.

Savukārt Jaunalksne izteica cerību, ka viņas kolēģiem nebūs jāpiedzīvo situācija, kad tiek noklausītas viņu sarunas.

Žurnāliste uzsvēra: ja balva ir par drosmi, tad vislielākā drosme bijusi tieši pēc Jūrmalgeitas skandāla, jo spiediens no valdošās koalīcijas puses bija milzīgs.

Viņa arī norādīja, ka Jūrmalgeitas pieredze būs labs piemērs žurnālistiem.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu