Karlivāns Pekinā mērķēs uz 8000

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas desmitcīņnieks Jānis Karlivāns trešdien sarunā ar ziņu aģentūru LETA izteicās, ka otrajā reizē sasniegt 8000 punktu robežu būs vieglāk nekā pirmajā. Šo otro reizi viņš plāno Pekinas olimpisko spēļu laikā.

Pagājušā gada maijā Karlivāns sacensībās Austrijā savāca 8271 punktu, labojot Rojam Pizikam piederošo 11 gadus veco Latvijas rekordu. Tomēr drīz pēc tam sportists guva pleca traumu un šogad desmitcīņu pirmoreiz veica tikai pagājušajā nedēļas nogalē, kad piedalījās Eiropas kausa otrās līgas sacensībās. Karlivāns šajās sacensībās savāca 7668 punktus, palīdzot Latvijas izlasei iekļūt pirmajā līgā.

"Ar sasniegto rezultātu esmu apmierināts. Biju plānojis sasniegt 7700 punktus, kas gandrīz arī tika izpildīts," izteicās Karlivāns. "Tāllēkšanā no pēdējiem mēģinājumiem atteicos, augstlēkšanā lēcu ar otru kāju, un tāpēc šim brīdim rezultāts ir labs. Galvenais bija palīdzēt komandai, jo daudzcīņu pats nebiju veicis vairāk kā gadu. Labi, ka tagad ar plecu man viss ir kārtībā."

Eiropas kausa sacensībās no latviešiem labāko rezultātu uzrādīja Edgars Eriņš, kurš savāca 7789 punktus. Eriņa rezultāts bija viens no labākajiem starp visiem sacensību dalībniekiem - ar šādu punktu skaitu viņš būtu uzvarējis arī pirmās līgas sacensībās un finišējis piektajā vietā Superlīgā. Tomēr latvietis nesasniedza 8000 punktu, kas viņam būtu devis olimpisko A normatīvu, kvalificējoties Pekinas olimpiskajām spēlēm. Kā izteicās Karlivāns, viņa kolēģis daudz punktu zaudējis diska mešanā un lodes grūšanā.

Runājot par olimpiskajām spēlēm, Karlivāns izteicās, ka tur noteikti ir jāsasniedz 8000 punktu, un uzskata, ka otrajā reizē šo robežu sasniegt būs vieglāk nekā pirmajā. "Tomēr ieņemamo vietu, ko dos vismaz 8000 punktu, nav iespējams prognozēt, jo būs daudzi blakusapstākļi, ieskaitot valdošo karstumu."

Līdz olimpiādei Karlivāns vēl startēs Valsts prezidenta balvu izcīņas sacensībās un Latvijas čempionātā, kur piedalīsies dažādās individuālajās distancēs, bet uz Pekinu sportists plāno doties 12 dienas pirms desmitcīņas starta - 9.augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu