Vēloties izcelt dzimumu paritātes principu, «Progresīvie» visos vēlēšanu apgabalos kā līderes nominē sievietes (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Partija «Progresīvie» visos vēlēšanu apgabalos kā līderes nominēs sievietes, preses konferencē paziņoja partijas pārstāvji.

Partija šodien sabiedrību iepazīstināja ar saviem gaidāmo 13.Saeimas vēlēšanu sarakstu līderiem. Pēc partijas vadības paustā, kopumā sarakstu veidošanā izmantots dzimumu paritātes princips, līdz ar ko partija aktīvi iestājam par sieviešu politiskās līdzdalības veicināšanu.

Rīgas vēlēšanu apgabala līdere būs arī partijas izglītības un zinātnes ministra amata kandidāte, partijas valdes locekle Antoņina Ņenaševa. Otrais numurs Rīgā piešķirts ministru prezidenta un veselības ministra amata kandidātam Robertam Putnim.

Kā Vidzemes vēlēšanu apgabala vadošos numurus «Progresīvie» izraudzījušies juristi un sabiedrisko darbinieci Ingu Liepu-Meiri un partijas valdes locekli, ekonomikas ministra amata kandidātu Ervinu Labanovski.

Savukārt Latgalē ar pirmo numuru startēs kino kritiķe Agnese Logina, bet ar otro - ārpus Latvijas dzīvojošais, informācijas tehnoloģiju uzņēmējs Dmitrijs Fjodorovs.

Kurzemes vēlēšanu apgabalā pirmais kārtas numurs piešķirts juristei un feministei, iekšlietu, tieslietu ministra amata kandidātei Dacei Kavasai un otrais - uzņēmējam, satiksmes ministra amata kandidātam Ansim Dobelim.

Zemgales apgabalā pirmais kārtas numurs būs Latvijas Universitātes profesorei Līgai Rasnačai, bet otrais - režisoram Ģirtam Šolim.

Partija «Progresīvie» dibināta 2017.gada 25.februārī. Tā veidota uz biedrības «Progresīvie» pamata, kura darbojās jau kopš 2011.gada.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu