Latvija nepiedāvās izpirkumu par Sudānā nolaupītajiem (230)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Sudānā nolaupīto Latvijas pilsoņu atbrīvošanas vadība tiks uzticēta ANO Pasaules Pārtikas programmas dienestam, un Latvija nepiedāvās izpirkuma maksu.

Par to šodien slēgtajā sēdē vienojusies valdība, žurnālistus informēja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis.

Šodien Latvijā ierodas ANO Pasaules Pārtikas programmas drošības dienesta vadītājs Miks Lorencens, kurš rīt, 10.novembrī, tiksies ar Ārlietu ministrijā izveidotā krīzes štāba pārstāvjiem.

ANO esot liela pieredze šādās lietās

Tiek uzsvērts, ka ANO Pasaules Pārtikas programmas dienestam ir liela pieredze šādu krīžu risināšanā un Latvija pilnībā paļausies uz tās ieteikumiem, viens no kuriem ir arī nepiedāvāt izpirkuma maksu. Izpirkuma maksas nepiedāvāšanu rosina arī Sudānas valdība.

Tāpat Latvijai nav savas diplomātiskās pārstāvniecības Sudānā, kas būtiski apgrūtinātu šīs ķīlnieku krīzes risināšanu pašu spēkiem.

No Latvijas sūtīs divus pārstāvjus

Valdība šodien arī nolēmusi, ka uz Sudānu tiks sūtīts viens Ārlietu ministrijas un viens Drošības policijas pārstāvis, kuriem klātienē būs jāapzina situācija un jākoordinē tālākās darbības.

Nolaupītāji nav devuši nekādu ziņu

Teikmanis norādīja, ka patlaban tiek darīts viss iespējamais un strādāts ar daudzām institūcijām, tomēr nolaupītāji par sevi joprojām nav devuši nekādu ziņu.

Kā ziņots, 8.novembrī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (PS) par gaidāmo valdības lēmumu telefonsarunā informējis arī ANO Pasaules Pārtikas programmas, kuras labā strādājuši trīs Sudānā nolaupītie latviešu piloti, izpilddirektori Žozeti Šerānu.

Šerāna aicināja Latvijas kompetentās iestādes un amatpersonas cieši sadarboties ar drošības dienesta vadītāju Miku Lorencenu, kurš pēc Latvijas puses lūguma ieradīsies Rīgā, lai koordinētu tālākos soļus.

Latvieši Sudānā veda humāno palīdzību

Kā ziņots, Sudānas nemierīgajā Dārfūras reģionā 4.novembrī nolaupīti trīs Latvijas aviokompānijas "GM Helicopters" darbinieki, kas strādāja ANO pārtikas programmā.

Vietējās amatpersonas jau sniegušas pretrunīgu informāciju par nolaupīto vīriešu valstspiederību, savukārt Krievijas amatpersonas pavēstījušas, ka nolaupītie ir krievvalodīgie, taču nav Krievijas pilsoņi.

Komentāri (230)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu