Ilzes Jurkānes "Dzīves garša"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Jāņa Rozes apgāds

Klajā nākusi Ilzes Jurkānes - finansistes, gardēdes un kultūras dzīves baudītājas - autobiogrāfiskā pavārgrāmata "Dzīves garša", kurā apkopotas 320 ēdienu receptes no 55 valstīm, informē apgāds "Jānis Roze".

Jaunajā grāmatā izslavētā namamāte iepazīstina ar daudziem gardiem, viegli pagatavojamiem ēdieniem un interesantām personīgās dzīves epizodēm.

Ilze Jurkāne (dz. Auzere) nāk no Latvijā pazīstamas inteliģentu dzimtas. Dzimusi, uzaugusi un izveidojusi veiksmīgu finansistes karjeru Amerikā, viņa 1991. gadā pārceļas uz Latviju. Šeit viņa spoži apliecina gan savas profesionālās spējas banku un investīciju jomā, gan aktīvi iesaistās sabiedriskajā dzīvē.

Foto: Publicitātes foto / Jāņa Rozes apgāds

Grāmatu bagātina augstas kvalitātes fotogrāfijas.

"Ilze Jurkāne mani apžilbina – apbrīnojami, ko viņa prot pagatavot un cik lieliskus rezultātus sasniedz, nebūdama profesionāla pavāre. Turklāt Ilzes maltītes allaž ierosina ēstgribu.

Grāmata ir skaista, jautra un viegla kā Kalifornijas saulīte un Vidusjūra.

Ilze ir mana vietējā gardēžu karaliene."

(Mārtiņš Rītiņš, šefpavārs)

"Garšas tāpat kā gaumes sajūtu var ieaudzināt un izkopt. Diemžēl grūti to izdarīt ar dzīves garšas un baudas sajūtu. Tā vai nu ir, vai nav. Ilzei abas mutuļo pārākajā pakāpē. Tas iedvesmo citus cilvēkus un pulcina draugus. Viņa pabaro ne tikai ar smeķīgu maltīti, bet mudina cilvēkus ikdienas steigā apstāties un padomāt, kāpēc mēs vispār dzīvojam. Paldies Izei Jurkānei, un lai jums labi garšo."

(Ojārs Rubenis, Nacionālā teātra direktors)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu