Interpol «Our Love To Admire» (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Beidzot pienākusi arī ņujorkiešu «Interpol» kārta - puišu jaunākais studijas albums iznācis lielās mūzikas izdevniecības «Capitol Records» paspārnē.

Interpol «Our Love To Admire»

(Capitol)

8/12

Nav jau brīnums - «Interpol» pirmās divas plates tika pārdotas vairākos simtos tūkstošu, radot stabilu fanu bāzi visā pasaulē. Šāda lielās izdevniecības klātbūtne, no vienas puses, atmet visus radošā darba ierobežojumus, proti, studijas laiks teju vai neierobežots, tehniskās iespējas visaugstākajā līmenī u.tml. bonusi, no otras puses - diemžēl jau gandrīz nav iespējams izbēgt no uzliktā pienākuma - pārdot vismaz tikpat daudz ierakstu. Te gan jāsaka, ka atšķirībā no muzikāli radniecīgajiem Editors, «Interpol» puiši nav pārcentušies un būtiskas izmaiņas savā skanējumā nav ieviesuši.

Arī saturiski - trīs klusuma gadi kopš «Antics» nav nākuši grupai par sliktu un jaunās dziesmas, manuprāt, ir augstā līmenī. Ja puišu savulaik nosacīti svaigā debija «Turn on the Bright Lights», kā jau daudzi pirmie albumi, kļuva teju vai par indī mūzikas mitoloģijas sastāvdaļu, sekojošais «Antics» - par lielisku hitu izlasi, tad jaunais albums «Our Love To Admire» izklausās pēc tāda kā vidusceļa - šeit ir atrodami gan radiohiti («Heinrich Maneuver», «No I in Threesome»), gan pietiekami eksperimentāli skaņdarbi («Lighthouse», «Wrecking Ball»).

Plati ievada tradicionāli vidēja tempa skaņdarbs «Pioneer to the Falls», kura galvenais āķis tiek izmests 2:30 minūtē - akordu maiņa un melodiska atkāpe:

«Oh no, you try You fly straight into my heart You fly straight into my heart Girl, I know you try»

Tam seko tradicionāls ģitāras tremolo, kas aizpilda dziesmas telpu un zināmā mērā norāda uz puišu stadionu ambīcijām - līdzīgus «lidojošus» ģitāras tremolo un delay rifus (tie vienmēr labi skan un rada muzikālā lidojuma sajūtu) izmanto gan Coldplay, gan U2, gan arī Editors.

Foto: Publicitātes foto

«No I in Threesome» ir elegants «Interpol» melodiskais hits, kuram ir visas iespējas kļūt par otro singlu aiz «Heinrich Maneuver», savukārt «Scale» nesteidzīgais skanējums ar episko piedziedājumu «Well, I made you and now I take you back», manuprāt, ir plates jaudīgākais brīdis.

Aktuālais singls «Heinrich Maneuver» atgādina par grupas kontekstā vienmēr piesaukto Iana Kērtisa (Ian Curtis) un Joy Division ietekmi. Diemžēl albuma pirmo četru skaņdarbu augsto latiņu neizdodas noturēt un pēc «Heinrich Maneuver» sekojošais «Mammoth» nedaudz «iekrīt». Arī «Pace Is the Trick» būtībā atkārto plates ievadošās dziesmas vaibstus. Uzmanību nespēj noturēt arī «All Fired Up» - regulārs skaņdarbs bez «odziņas».

Tikai ar «Rest My Chemistry» ģitāras rifu albums atgūst savu sākotnējo spēku, tiesa, noslēdzošie «Who Do You Think», «Wrecking Ball» un «Lighthouse», visticamāk, nebūtu uzskatāmi par «Interpol» labākajiem skaņdarbiem, taču kopumā albums labi turas kopā.

Izdošanas datums - 10.07.2007.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu