Lapsa no Kristovska grib piedzīt Ls 23 000 (129)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Žurnālists Lato Lapsa prasa no ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska "Pilsoniskā savienība" (PS) un viņa partijas 23 tūkstošus latu par nodarīto kaitējumu un atsaukt melīgas ziņas saistībā ar ministra saraksti ar nacionālistiski noskaņoto ārstu Aivaru Sluci, TVNET informēja Lapsa.

Lapsa norāda, ka pagājušajā nedēļā Kristovska pārstāvēta partija izplatīja publisku paziņojumu, kurā Kristovskis prasa portālam " www.pietiek.com" atsaukt publikāciju, kas nepatiesi atspoguļo viņa teikto elektroniskā pasta vēstulē PS biedru sarakstē, jo tie nodarījuši būtisku kaitējumu viņam kā politiķim un ārlietu ministram.

"Lapsas rakstā izteiktie apgalvojumi nodarījuši būtisku kaitējumu Kristovskim kā politiķim un ārlietu ministram, liekot domāt, ka atbalstot ārsta ētikai nepieņemamus izteikumus un nacionālā naida kurināšanu. Šis melīgais raksts nodara ļaunumu arī Latvijas valstij, radot satraukumu sabiedrībā un negatīvā nozīmē pievēršot uzmanību starptautiskajā vidē," iepriekš norādīts partijas paziņojumā.

Lapsa savukārt uzskata, ka izplatītais paziņojums satur Kristovska paustas nepatiesas ziņas, kas aizskar žurnālista godu un cieņu.

"Šajā paziņojumā Jūs, Ģirt Valdi Kristovski, esat paudis melīgas un nepatiesas ziņas, ka es, Lato Lapsa, esot publicējis rakstu, kas "neatbilst patiesībai", "sagroza" Jūsu teikto un "nepatiesi norāda" uz konkrētiem faktiem. Tāpat šajā paziņojumā Jūs paužat ziņas, ka es, Lato Lapsa, rakstā esmu paudis "nepatiesas ziņas" un esmu publicējis "melīgu rakstu. Šīs melīgās un nepatiesās ziņas nodarījušas man nopietnu kaitējumu," savā paziņojumā uzsver Lapsa.

Ņemot vērā iepriekšminēto, Lapsa pieprasa Kristovskim triju dienu laikā kopš prasības saņemšanas atsaukt minētās ziņas tādā pašā veidā un apmērā, kādā tās tika izplatītas.

Ņemot vērā, ka pat ziņu atsaukums tomēr nelikvidēs to kaitējumu, kas nodarīts, Lapsa prasa Kristovskim triju darbdienu laikā pēc šīs prasības saņemšanas labprātīgi kompensēt nodarīto kaitējumu, pārskaitot 11 670 latu.

Tā ir summa, kas līdzvērtīga partijas "Pilsoniskā savienība" no ASV ārsta Aivara Sluča saņemtajai ziedojumu summai.

Žurnālists pieprasa šo summu pārskaitīt Likteņdārza izveidošanas fondam.

"Ja šī mana prasība tajā noteiktajā termiņā netiks pildīta, brīdinu jūs, Ģirt Valdi Kristovski, ka ar šādu civilprasību vērsīšos tiesā," teikts žurnālista paziņojumā.

Līdzīgs paziņojums nosūtīts arī "Pilsoniskajai savienībai", un arī tai tiek prasīts atsaukt melīgās ziņas un uz Likteņdārza izveidošanas fondu pārskaitīt 11 670 latu.

Komentāri (129)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu