Latvijas eglīte iemirdzas Briseles Lielajā laukumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Briseles «Grand Place» laukumā piektdienas vakarā svinīgi atklāja no Latvijas vesto eglīti un slavenais «Manneken-Pis» tika ietērpts Piebalgas tautu tērpā. Beļģijas latviešu portāls http://latviesi.be/ vēsta, ka eglīte nav skumja, kā dažviet medijos izskanējušas ziņas, tā ir skaista, krāšņa un varena - izgreznota ar latviešu etnogrāfijas mantojuma un Rīgas simbolikas rotājumiem un slejas 22 metru augstumā.

Egles iedegšanas ceremonijā Briseles vokālā grupa «Ugunis» dziedāja «Rīga dimd», kam pievienojās arī citi laukumā sanākušie latvieši.

Beļģijas latviešu portāls vēsta, ka pasākumā solītās Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova, Briseles mēra Ivana Maijera, Briseles pilsētas Kultūras vicemēres Karinas Laljē uzrunas izpalika, visticamāk, tehnisku iemeslu dēļ, taču ar savu klātbūtni uz eglītes atklāšanu sanākušos interesentus un daudzos latviešus un latviešu ģimenes pagodināja Rīgas domes priekšsēdētājs, latviski sasveicinādamies un cik skaļi spēdams saukdams: «Cik daudz latviešu ir šeit, laukumā?».

Ziemassvētku tirdziņā Svētās Katrīnas (Sainte-Catherine) laukumā ir iespēja arī iepazīt latviešu virtuvi modernā izpratnē, jo tur darbojas restorāna «Burkāns» filiāle. Restorāna pārstāvji atklāj, ka cilvēki labprāt nogaršo karstos dzērienus, zirņu pikas, dārzeņu čipšus, drupinātas piparkūkas ar kazas siera krēmu un daudzus citus svētku gardumus. Tomēr vislielāko ievērību Briselē izpelnījušies dārzeņu čipsi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu