Vairāki darbinieki pamet laikrakstu "Diena" papildināta plkst.19.00 (154)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Izdevniecības "Dienas mediji" galvenā redaktore Nellija Ločmele un laikraksta "Diena" galvenā redaktore Anita Brauna šodien iesniegušas atlūgumu un pamet laikrakstu "Diena", informēja Anita Brauna. Viņas nekavējoties lūgtas atstāt redakcijas telpas un viņām aizliegts kontaktēties ar citiem darbiniekiem. AS "Diena" valdes priekšsēdētājam Aleksandram Tralmakam iesniegti vēl vairāki atlūgumi.

Laikraksta nu jau bijusī galvenā redaktore Anita Brauna stāstīja, ka atlūgumus iesnieguši vēl vairāki darbinieki, viņu vidū arī komentētājs Pauls Raudseps, "SestDienas" redaktore Dace Smildziņa.

Portāls "diena.lv" ziņo, ka atlūgumus iesnieguši arī Guntis Keisels, Sanita Jemberga, Inga Spriņģe un Rita Ruduša.

Atlūgumu iesniegusī "Dienas mediju" galvenā redaktore Nellija Ločmele teica, ka iemesls, kāpēc viņa izšķīrusies par šo soli, ir tas, ka visu šo laiku nav bijusi skaidrība par "Dienas" finansētājiem un šo skaidrību arī neienes šodienas notikumi ar jauno īpašnieku nosaukšanu, ziņo "diena.lv". Otrs iemesls - būtiskās domstarpības par uzņēmuma biznesa modeli, proti, kā veidot abonēšanas kampaņu nākamajam gadam, kā optimizēt "Dienas" izmaksas. "Uzskatu, ka pašreizējais īpašnieks nestrādā Dienas kā kvalitatīva medija interesēs un tāpēc iesniedzu atlūgumu," "diena.lv" teica Nellija Ločmele. "Trīs mēnešus esmu dzirdējusi melus un pretrunas."

Nellija Ločmele pēc aiziešanas no laikraksta "Diena"
Nellija Ločmele pēc aiziešanas no laikraksta "Diena" Foto: LETA

Nellija Ločmele norāda, ka laikraksta izdošana balstās uz divām kājām - reklāmas ieņēmumiem un abonēšanas ieņēmumiem. Krīze nocirta vienu kāju, un varētu sagaidīt, ka jaunajam īpašniekam ir jāaptur asiņošana. "Likās, ka viņš mēģina to darīt, apliekot žņaugu ap kaklu," savu redzējumu izteica N.Ločmele.

Aģentūras LETA rīcībā esošās ziņas liecina, ka vēl vairāki darbinieki nopietni apsver iespēju aizliet no darba laikrakstā "Diena".

Žurnāliste Gunta Sloga pastāstīja, ka laikraksta līdzšinējā vadība atlūgumus iesniegusi tikšanās laikā ar Tralmaku.

Laikraksta darbinieku sašutumu rosinājis veids, kā virzījušies notikumi - Tralmaks paziņojis, ka Braunai, Ločmelei un Raudsepam redakcija nekavējoties jāpamet un, ejot prom, apsardze pārbaudījusi viņu personīgās mantas.

Tralmaks jau iepriekš bija izšķīries par laikraksta vadības maiņu, par ko liecina tas, ka uz pēcpusdienu bija sarunāta apsardze.

AS "Diena" vadītājs neesot slēpis, ka minētie trīs darbinieki jebkurā gadījumā tiktu atlaisti, ja nebūtu aizgājuši paši, jo ar viņiem neesot iespējams sastrādāties vērstās pretdarbības dēļ.

Apsardze vērsusies arī pret fotogrāfu Uldi Briedi, izdzēšot fotogrāfijas, kurās redzams, kā apsardze krata no "Dienas" aizejošo darbinieku mantas.

Briedis pastāstīja, ka vēlējies fotografēt un iemūžināt notiekošo "Dienas" redakcijas telpās, tomēr to esot lieguši Tralmaka pārstāvji, piemēram, neļaujot fotografēt, kā Raudseps krāmē savas mantas. Viņa ilggadējā fotogrāfa karjerā tas esot vēl nepieredzēts gadījums.

Pēc neoficiālas informācijas, no "Dienas" aizgājušie darbinieki varētu doties strādāt uz portālu "politika.lv", to pārveidojot par sociālpolitisku vietni.

Latvijas Radio Sloga pastāstīja, ka laikraksta darbiniekus bažīgus dara arī tas, ka nosauktais investors - Roulendu ģimene - pagaidām neesot apstiprinājusi laikraksta pārņemšanu.

"Darbinieki ir šokēti par to, kā tas notika. Un es neizslēdzu iespēju, ka varētu sekot vēl aiziešanas," intervijā radio sacīja žurnāliste.

Pēc neoficiālās informācijas, pagaidām laikraksta "Diena" galvenās redaktores pienākumus pildīs laikraksta "Dienas Bizness" galvenā redaktore Dace Andersone.

Kā ziņots, par laikrakstu "Diena" un "Dienas Bizness" īpašniekiem kļuvusi Roulendu ģimene no Anglijas, šodien redakcijai paziņojis Tralmaks.

Par to ziņo laikraksta interneta portāls "diena.lv".

Roulendu ģimene iepriekš bija izsniegusi aizdevumu, lai Tralmakam piederošais uzņēmums "Nedela S.A." iegādātos minētos laikrakstus. Tagad šis aizdevums restrukturizēts par 100% akcijām uzņēmumā "Nedela S.A.", līdz ar to Tralmaks vairs nav šo laikrakstu īpašnieks.

Tralmaks informēja, ka turpinās vadīt uzņēmumu - viņš būšot AS "Diena" valdes priekšsēdētājs un atbildēs par uzņēmuma tālāko attīstību, savukārt Kalle Norbergs būs AS "Diena" padomes priekšsēdētājs.

Dokumentālus apstiprinājumus par darījumu viņš nav varējis uzrādīt un aicinājis vērsties pie jaunajiem uzņēmuma īpašniekiem.

Medijiem izplatītā paziņojumā Tralmaks vēsta, ka ir vienojies ar Roulendu ģimeni pārfinansēt aizdevumu viņam piederošajai "Nedela S.A.", līdz ar to Roulendu ģimene ir vienīgais šī uzņēmuma īpašnieks, kļūstot arī par vienīgo jaundibināmā "Baltic Media Investments Fund" īpašnieku.

Jaunie īpašnieki ieguldīs akcijas Luksemburgas fondā "Baltic Media Investments". Uzņēmumu "Cattela" un "Luxembourg Financial Services" kopīga darba rezultātā tika izveidota Baltijas mediju fonda struktūra, kuras mērķis ir nākotnē iegādāties mediju aktīvus Baltijas valstīs, lai izveidotu ilgtspējīgu Baltijas mediju uzņēmumu grupu, uzsver Tralmaks.

Džonatans Roulends jauno investoru vārdā paziņojumā presei apstiprina, ka viņš ir gandarīts par Roulendu ģimenes pieņemto lēmumu investēt, tādējādi iegūstot savā īpašumā vadošo mediju grupu Latvijā.

"Es vēlētos uzsvērt, ka mums tā ir tikai pievilcīga finanšu investīcija, Tralmaks un viņa komanda arī turpmāk paliks atbildīgi par attīstību. Reģiona ekonomiskā situācija ir izaicinoša, taču vienlaikus arī interesanta finanšu investoram ar brīviem līdzekļiem, jo šeit ir dažādi kvalitatīvi aktīvi ar pievilcīgām vērtībām. Roulendu ģimene nākotnē ir ieinteresēta investēt Latvijā un izvērtēt investīciju iespējas arī citās Baltijas valstīs," uzsver investors.

Laikraksta "Sunday Times" sastādītajā šā gada Lielbritānijas bagātāko cilvēku sarakstā Džonatans un Deivids Roulendi ieņem 66.vietu ar bagātībām 639 miljonu sterliņu mārciņu apmērā.

64 gadus vecais nekustamo īpašumu magnāts Deivids Roulends, kura tēvs bija metāllūžņu tirgotājs, par miljonāru kļuva 23 gadu vecumā.

Roulendu ģimenei pieder komplicēta nekustamo īpašumu un investīciju impērija "Rowland Capital". Pats Deivids Roulends sevi raksturo kā starptautisku finansistu, kas lielāko daļu dzīves strādājis ārvalstīs.

Roulends seniors Londonā ir leģendāra figūra. Viņam pieder vārdi: "Nauda vienkārši sarežģī lietas. Un jo tās tev ir vairāk, jo sarežģītāka kļūst dzīve."

Ģimenes galva tagad ir atkāpusies ēnā, bet "Rowland Capital" ģimenes trestu kontrolē viņa 33 gadus vecais dēls Džonatans, kurš arī sevi ir pierādījis kā attapīgs investors.

Kaut arī Roulends juniors sākotnēji tika uzskatīts par bagātnieku dēliņu, savas pirmās investīcijas viņš veica 18 gadu vecumā, bet 24 gadu vecumā jau nopelnīja pirmos miljonus.

2000.gadā Džonatans Roulends savu interneta investīciju kompāniju "Jellyworks" pārdeva "Shore Capital", iegūstot akcijas 42 miljonu sterliņu mārciņu vērtībā.

Vēl pirms dažiem gadiem Roulends intervijā "The Independent" sacīja, ka viņa mērķis ir izveidot investīciju kompānijas, "kas specializētos uz zemu novērtētām, grūtībās nonākušām kompānijām, kas nonākušas likvidatoru vai administratoru rokās".

Viens no šādiem darījumiem ir Roulendu ģimenes nesenā ieiešana banku sektorā, izveidojot jaunu kompāniju no bankrotējušās Īslandes grupas "Kaupthing".

Roulendu ģimene pēdējos gados ir pārdevusi daudzus aktīvus, baidoties no ekonomiskās lejupslīdes, taču tagad ģimenes investīciju kompānija "Rowland Capital", izmantojot ekonomisko krīzi, meklē izdevīgus investīciju darījumus.

Roulendu ģimene ir viens no lielākajiem Konservatīvo partijas ziedotājiem.

Komentāri (154)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu