"Okupē Volstrītu" Ņujorkā aizliedz sliet teltis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Protestu kustības "Okupēt Volstrītu" ("Occupy Wall Street") dalībniekiem otrdienas vakarā atļāva atgriezties Ņujorkas Manhetenas rajonā esošajā Cukoti parkā, no kura tie otrdienas rītā bija padzīti, bet neļāva tur uzsliet teltis.

Policija otrdienas rītā padzina protestētājus no parka, kur tie bija atradušies apmēram divus mēnešus, un novāca tur uzslietās teltis un citu aprīkojumu. Operācijas gaitā tika aizturēti ap 200 cilvēku.

Sūdzas par troksni un antisanitāriem apstākļiem

Nelielu uzņēmumu īpašnieki parka apkārtnē bija sūdzējušies par troksni un antisanitāriem apstākļiem šajā telšu nometnē.

Policija vakarā atļāva demonstrantiem pa vienam atgriezties parkā pēc tam, kad tiesnesis atbalstīja telšu uzsliešanas aizliegumu, noraidot protestētāju izvirzīto prasību pret telšu pilsētiņas nojaukšanu.

Protestu organizētāji lēsa, ka parkā atgriezušies apmēram 1200 cilvēku.

Tiesības neesot ierobežotas

Ņujorkas tiesnesis Maikls Stolmens nolēma, ka parka īpašnieki un varas iestādes, aizliedzot uzsliet teltis, neliedz protestētājiem viņu konstitucionālās tiesības uz runas brīvību.

"Cukoti parks paliks atvērts visiem, kas grib to baudīt, kamēr viņi ievēros parka noteikumus,"

paziņoja Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs.

Protestētāji pauda prieku par to, ka viņiem atļauts atgriezties nekustamā īpašuma kompānijai "Brookfield Properties" piederošajā Cukoti parkā, kuru viņi bija ieņēmuši kopš septembra vidus.

Īpašo uzdevumu policija pirmdien nojauca līdzīgu protestu nometni Kalifornijas štata Oklendas pilsētā un aizturēja vairāk nekā 30 demonstrantus. Svētdien Oregonas štata Portlendas pilsētā tika aizturēti apmēram 50 protestētāji.

Protesti pret Volstrīta firmu ietekmi uz politiku, šo firmu alkatību un to glābšanu no bankrota par valsts līdzekļiem sākās 17.septembrī, kad aktīvisti ieņēma nelielo Cukoti parku Manhetenā netālu no Volstrītas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu