Rinkēvičs nākamnedēļ piedalīsies ES Ārlietu padomes sanāksmē Briselē (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) 16.jūlijā piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē Briselē, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ministri diskutēs par situāciju Korejas pussalā pēc ASV prezidenta un Ziemeļkorejas līdera pirmās divpusējās tikšanās 2.jūnijā Singapūrā, kur tika apspriesta Korejas pussalas kodolatbruņošana apmaiņā pret sankciju atvieglošanu.

Ārlietu ministri pārrunās Austrumu partnerības 2017.gada samitā apstiprinātā «2020 Dokumenta» ieviešanu, gatavojoties ES un Austrumu partnerības ārlietu ministru sanāksmei rudenī.

Tāpat plānota diskusija par situāciju Lībijā - migrācijas jautājumiem, politiskajām un ekonomiskajām aktualitātēm, kā arī paredzēts pārrunāt 29.maija Parīzes konferences rezultātus.

Ārlietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī. Ārlietu padomi vada ES Augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu