Kristovska palikšanu amatā izšķirs ZZS (122)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tikai nepilnu nedēļu kopš jaunās premjera Valda Dombrovska ("Vienotība") valdības apstiprināšanas pēc opozīcijas partiju ierosinājuma šodien plkst.12 Saeimas ārkārtas sēdē tiks lemts par neuzticības izteikšanu apvienības "Vienotība" un partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) līderim, ārlietu ministram Ģirtam Valdim Kristovskim. Vienotība un VL-TB/LNNK sola atbalstu ārlietu ministram, izvēli atliek izdarīt Lemberga zemniekiem, kas nespēj izšķirties.

Opozīcijā esošās apvienības "Par labu Latviju" un "Saskaņas centrs" Saeimas deputāti iesniedza Kristovska demisijas pieprasījumu tikai dienu pēc valdības apstiprināšanas. Opozīcijas politiķi norāda, ka Kristovskis it kā paužot "demokrātiskā sabiedrībā nepieņemamus" rasistiskus uzskatus, kas esot "konstatēti" gadu vecā sarakstē ar trimdas latvieti un ārstu Aivaru Sluci.

Apvienība "Vienotība" un PS uzsver, ka interneta vietnē publicētais raksts par Kristovska it kā pausto atbalstu Sluča uzskatiem ir mērķtiecīgi radīta provokācija ar apzināti sakombinētiem faktiem. Kristovska demisijas ierosinātājām - apvienību "Saskaņas centrs" un "Par labu Latviju" frakcijām - kopā ir 37 deputāti, bet Kristovska pārstāvētajai "Vienotībai" - 33 deputāti.

Pagaidām nav zināms koalīcijas partneres - Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas - viedoklis par neuzticības izteikšanu Kristovskim. Tas tiek solīts šodien pēc frakcijas sanāksmes, kas notiks īsi pirms Saeimas ārkārtas sēdes - plkst.11.30. ZZS Saeimas frakcijā ir 22 deputāti.

Savukārt valdības koalīcijā neiekļautās nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Saeimas frakcija neatbalstīs divu citu opozīcijas partiju ierosināto Kristovska demisiju, pastāstīja VL-TB/LNNK frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis.

"Mēs esam pret šo demisijas pieprasījumu. Nozagta privātā sarakste, kura, visai apšaubāmi traktēta, nevar būt par iemeslu demisijai," savu nostāju pauda Cilinskis, kura vadītajai frakcijai Saeimā ir astoņi deputātu mandāti.

Jau ziņots, ka ZZS sadarbības partnera partijas "Latvijai un Ventspilij" valde aicinājusi Kristovski atkāpties no ārlietu ministra amata.

Komentāri (122)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu