"Spēlmaņu nakts" mūža ieguldījuma balvu saņems Kārlis Pamše

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

"Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā saņems Kārlis Pamše, Teātra zelta fonda pasākumā paziņoja Latvijas Teātra darbinieku savienības valdes priekšsēdētāja Daiga Šiliņa.

Aktieris, režisors, teātra vēsturnieks, rakstnieks Kārlis Pamše dzimis 1917.gada 31.martā Virānes (tagad Dzelzavas) pagastā.

Pamše beidzis Jaungulbenes lauksaimniecības skolu, Drāmas teātra studiju (1947) un Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultātes Režijas nodaļu (1953).

1944.-1965. gadā Pamše darbojās Drāmas teātrī: sākumā kā aktieris, bet no 1953.gada - kā režisors. Kopš 1966.gada Pamše bija režisors Rīgas Operetes teātrī. "Trejmeitiņas", "Cirka princese", "Peldētāja Zuzanna", dziesmu spēle "Zaļā pļava" - tie bija tikai daži no viņa iestudētajiem darbiem Operetē. Pamše pasniedza aktiera meistarības stundas Teātra fakultātes studentiem, darbojās radio, iestudējot vairākus radiolasījumus, un rakstīja teātra kritiku.

Pamše ir sarakstījis vairākas grāmatas: "Es zagu" (2004), "Anta Klints: sarunas" (2002), "Mani draugi un citas nepatikšanas: atmiņas, blēņas - te nopietnība, te šķitums" (1999), "Operetes karuselī: Stāsts par Edgaru Zveju" (1997), "Mana īsbiogrāfija, kas izvēršas garumā 33 notikumos" (1997), "Ja mana dzīve būtu tik mana vien...: mazi stāsti par teātri" (1989), "Ja visas pasaules bērni ..." (1976), "Nemierā ar sevi: Stāsts par aktrisi Ludmilu Špīlbergu" (1966).

"Spēlmaņu nakts" noslēguma ceremonija norisināsies 23.novembra vakarā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu