Jauniešu filmas "Jaunatnes likums - ikvienam jaunietim" pirmizrāde (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

12. augustā plkst. 15.30 Kongresu nama Mazajā zālē Jaunatnes dienas ietvaros notiks jauniešu filmas "Jaunatnes likums - ikvienam jaunietim" pirmizrāde. Filmā kā aktieri piedalās Mārtiņš Freimanis, Gustavo, Nora Ikstena, Egils Zariņš u.c.

Divus mēnešus Latvijas Jaunatnes padomes (LJP) jaunieši veidoja filmu par Jaunatnes likumu, jauniešu iespējām un jaunatnes organizācijām. Filmā neparastās lomās kā aktieri piedalās Egils Zariņš, Rolands Ūdris (grupa U.K.), Mārtiņš Freimanis, Raimonds Bergmanis, Gustavo, Nora Ikstena, Valters Frīdenbergs (Putnu balle), Juris Millers u.c.

Filmas „Jaunatnes likums – ikvienam jaunietim!” garums būs 26 minūtes, un to paredzēts izplatīt kā mācību materiālu politikas un civilzinības stundām visās Latvijas skolās – gan DVD, gan VHS formātā lai izglītotu jauniešus par to, kas ir Jaunatnes likums, ko tas ietver, kas ir neformālā izglītība, brīvprātīgo darbs, jaunatnes organizācijas u.c. Filmas scenārija autori, režisore, producents, grimētājs, ģērbējs, montētāji, operatori ir jaunieši, kuru vecums nepārsniedz 25 gadus Filmas mūziku sarakstījušas jauniešu mūzikas grupas h2o un FRAMEST.

Pirmizrāde 12. augustā nav izvēlēta nejauši – tā ir starptautiskā Jaunatnes diena. Uz filmas pirmizrādi ir aicināti valdības pārstāvji, jaunatnes organizāciju vadītāji un visi, kas piedalījās filmas tapšanā.

Šogad Jaunatnes dienas svinības notiks laukumā pie Kongresa nama, kur uzstāsies populāras jauniešu grupas, mākslinieki veidos un piecu stundu garumā būs iespēja iepazīties ar jaunatnes organizācijām. Jaunatnes dienas mērķis Latvijā ir uzrunāt jauniešus tieši viņiem veltītā dienā, demonstrējot visplašākās iespējas būt aktīviem. Plkst. 16.00 Jaunatnes dienu oficiāli atklās bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks un LJP prezidents Andris Grafs. Kongresu nama laukumā dažādu jomu jaunatnes organizācijas, interešu un iniciatīvu grupas, mākslinieku apvienības pa jomām veidos organizāciju labirintu ar kontrolpunktiem. Katrā kontrolpunktā jauniešiem būs uzdevums, kas saistīts ar jomu, kurā strādā konkrētās organizācijas – vide, veselība, Eiropas Savienība, politika, sports u.c. Izpildot uzdevumu, jaunietis saņems puzles gabaliņu. Savācot pilnu puzli, jaunietis savā īpašumā iegūs jaunieša komplektu, kurā ietvertas lietas, bez kurām jaunietim neiztikt. Visu pasākuma laiku uzstāsies jauniešu grupas – Ak69, All day long, 1. sērija, Aibeks, Mēness pasts, Soundarcade un grupa h2o. Jaunie mākslinieki Kongresu nama laukumā veidos instalācijas - brīvs domu lidojums no jauniešu un jauno mākslinieku puses par to, kas jaunietim ir pasaule, kādām acīm viņš to redz un ko vispār nozīmē – būt jaunam.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu