ZZS neatklāj, vai balsos par Kristovska demisiju (57)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde šodien nolēmusi aicināt apvienību "Vienotība" un premjeru Valdi Dombrovski ("Vienotība") izvērtēt partiju apvienības līdera ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska e-pasta saraksti un tās iespējamās sekas, šodien pēc ZZS valdes sēdes žurnālistiem sacīja ZZS līderis Raimonds Vējonis.

Vējonis norādīja, ka šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā Satversmes 91.pantā teikto. Minētajā valsts pamatlikuma pantā teikts: "Visi cilvēki Latvijā ir vienlīdzīgi likuma un tiesas priekšā. Cilvēka tiesības tiek īstenotas bez jebkādas diskriminācijas."

Vējonis neatbildēja uz jautājumu, kā ZZS plāno balsos rīt sasauktajā parlamenta ārkārtas sēdē, kurā tiks skatīts jautājums par Kristovska demisiju.

 "Rīt no rīta nāks kopā ZZS frakcija un pirms sēdes nolems, kā balsos," teica ZZS līderis, atturoties no plašākiem komentāriem.

 "Vienotības" koalīcijas partnerei ZZS Saeimas frakcijā ir 22 deputāti.

Kristovska demisijas ierosinātājām - apvienības "Saskaņas centrs" un "Par labu Latviju" frakcijām - kopā ir 37 deputāti, bet Kristovska pārstāvētajai "Vienotībai" - 33 deputāti.

Savukārt valdības koalīcijā neiekļautās nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Saeimas frakcija neatbalstīs divu citu opozīcijas partiju ierosināto Kristovska demisiju,  pastāstīja VL-TB/LNNK frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis.

 Jau ziņots, ka ZZS sadarbības partnera partijas "Latvijai un Ventspilij" valde aicinājusi Kristovski atkāpties no ārlietu ministra amata.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu