Mirusi kantri leģenda Mērls Hegards

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

79 gadu vecumā savās mājās Kalifornijā pēc cīņas ar pneimoniju mirusi amerikāņu katri mūzikas leģenda Mērls Hegards (Merle Haggard), kurš aktīvi darbojās mūzikā sešus gadu desmitus.

(papildināts viss teksts)

Savās dziesmās (īpaši «Okie from Muskogee» un «Fightin' Side of Me») viņš izdziedājis darbaļaužu, salauzto siržu, nabagu un smagos apstākļos nonākušo likteņus.

Pievērsties mūzikai profesionālā līmenī viņu pamudināja Džonija Keša 1958. gada uzstāšanās cietumā, kur Hagards tobrīd izcieta sodu par laupīšanas mēģinājumu. «Es būtu kļuvis par noziedznieku mūža garumā, ja mūzika nebūtu mani izglābusi,» telekanāla PBS dokumentālajā filmā atzina Hagards. «Es esmu dzīvs piemērs, ka Amerikā viss var būt slikti un ka Amerikā viss var būt labi.»

Hagards vēl šogad turpināja koncertēt, bet nesen slimības dēļ atcēla aprīlī paredzētos koncertus.

«Pirms nedēļas tētis teica, ka aizies savā dzimšanas dienā, un viņš nekļūdījās,» sociālajos tīklos raksta Hagarda dēls Bens, kurš spēlēja ģitāru tēva grupā.

Hagards kantri žanru papildināja ar folkmūzikas, popa, džeza, blūza un rokmūzikas elementiem.

«Es nespēju atcerēties laiku, kad nebūtu klausījies viņa dziesmas,» sacīja britu rokgrupas «The Rolling Stones» ģitārists Kīts Ričardss. «Tās ir starp labākajām dziesmām un labāko izpildījumu, kāds ir iespējams.»

Pagājušogad Hagards izlaida kopīgu albumu ar mūziķi Viliju Nelsonu.

Šorīt sociālos tīklus pārpludinājuši daudzie līdzjūtības un cieņas vārdi no daudziem slaveniem kantri mūziķiem. Minētais Vilijs Nelsons publicējis foto, kur redzams kopā ar Hagardu.




KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu