Viva Espana!!!* (99)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmo reizi kopš 1964. gada un otro reizi vēsturē par Eiropas futbola čempionvienību ir kļuvusi Spānijas nacionālā komanda, kas svētdien finālā ar 1:0 pārspēja titulēto Vāciju. Uzvaras vārtus spēles 33. minūtē guva Fernando Torress.

2008. gada 29. jūnijs, Vīne. Spānijas valstsvienības uzbrucējs Fernando Torress līksmo pēc tikko gūtajiem vārtiem.
2008. gada 29. jūnijs, Vīne. Spānijas valstsvienības uzbrucējs Fernando Torress līksmo pēc tikko gūtajiem vārtiem. Foto: EPA/AFI

Līdz šim savu vienīgo Eiropas meistartitulu spāņi bija izcīnījuši tālajā 1964. gadā, turpretim Vācija par Eiropas čempioniem ir kļuvusi trīsreiz - 1972., 1980. un 1996. gadā.

Spānijas futbola komanda Eiropas čempionāta zelta godalgas izcīnīja patiešām pelnīti, izcīnot uzvaras visās sešās finālturnīra spēlēs (grupu turnīrā 4:1 pār Krieviju, 2:1 pār Zviedriju un 2:1 pār Grieķiju, ceturtdaļfinālā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā 1:0 pār Itāliju un pusfinālā 3:0 pār Krieviju).

Turklāt spāņu demonstrētais futbols bija gudrs, uz aizsardzību balstīts, tajā pašā laikā pietiekami skatāms un rezultatīvs. Arī pret Vāciju spāņiem bija iespējas gūt vairāk par vieniem vārtiem, tomēr šoreiz uzvarai izrādījās pietiekoši ar vienu precīzu raidījumu.

Spānijas komandas kapteinis - vārtsargs Ikers Kasiljass un Eiropas čempionu kauss!
Spānijas komandas kapteinis - vārtsargs Ikers Kasiljass un Eiropas čempionu kauss! Foto: EPA/AFI

Bez komandas kapteiņa un vārtsarga Ikera Kasiljasa, kas neielaida nevienus vārtus sākot no , par vienu no galvenajiem Spānijas valstsvienības varoņiem kļuva uzbrucējs Fernando Torress, kura 33. minūtē gūtie vārti izrādījās Čempionu titula vērti.

Pēc labi izdarītas partnera piespēles Vācijas soda laukumā, Torresam cīņā par bumbu izdevās apsteigt aizsargu Filipu Lāmu un pēdējā brīdī arī pārcelt bumbu pāri no vārtiem iznākušajam Jensam Lēmanam - 1:0!

Šis vārtu guvums ne pavisam nebija nejaušība, jo 22. minūtē Torress ar galvu jau izdarīja sitienu pa Vācijas komandas vārtu stabu.

Līksmo Spānijas futbolisti, vidū, baltajā krekliņā, viens no panākuma galvenajiem kaldinātājiem - Serhio Ramoss.
Līksmo Spānijas futbolisti, vidū, baltajā krekliņā, viens no panākuma galvenajiem kaldinātājiem - Serhio Ramoss. Foto: EPA/AFI

Kopumā visā spēlē, izņmot pirmā un otrā puslaika sākumu, iniciatīva piederēja spāņiem, kas kontrolēja bumbu un arī izveidoja vairāk bīstamu momentu pie pretinieku vārtiem.

Iespējas palielināt rezultāta starpību spēles turpinājumā bija Davidam Silvam, Serhio Ramosam, Andresam Injestam un Markosam Sennam.

Spānijas izlases sastāvs: Ikers Kasiljass, Serhio Ramoss, Karloss Pujols, Karloss Marčena, Hoans Kapdevilja, Davids Silva (66. - Santjago Kasorla), Ksavi Ernandess, Markoss Senna, Andress Injesta, Fransesks Favregass (63.min. - Ksavi Alonso), Fernando Torress (78.min. - Daniels Giza).

Pasaulē skumjākais Vācijas futbola līdzjutējs...
Pasaulē skumjākais Vācijas futbola līdzjutējs... Foto: EPA/AFI
Vācijas izlases sastāvs:

Jens Lēmans, Arne Frīdrihs, Pērs Mertezakers, Kristofs Metcelders, Filips Lāms (46.min. - Marsels Jansens), Torstens Frings, Tomass Hiclspergers (58.min. - Kevins Kuranji ), Bastians Šveinšteigers, Mihaels Ballaks, Lukašs Podoļskis, Miroslavs Kloze (79.min. - Mario Gomešs).

*Lai dzīvo Spānija!

Komentāri (99)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu