No sarakstes ar Kristovski: Abrene jāatgūst; blēžus [Kalvīti...] jāapcietina (743)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Kāds Pilsoniskās savienības (PS) pārstāvis esot nodevis vēl vienu ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska vēstuli, un no tās izriet, ka viņš ir izteicis piekrišanu vēl daudz asākiem un politiski nepieņemamākiem ASV ārsta Aivara Sluča izteikumiem, vēsta portāls Pietiek.com.

Portāls vēsta, ka  2009. gada 14. oktobrī Slucis nosūtījis divas elektroniskā pasta vēstules ar nosaukumu „Vai latvieši padodas?”.

„Īstās” vēstules – tās, kurai Kristovskis saskaņā ar viņa paziņojumu esot piekritis, – būtiskākā daļa sastāv no vesela veicamu pasākumu uzskaitījuma.

To vidū Slucis min gan nepieciešamību „iesaldēt un pārskatīt visas pēc 1991.g. izsniegtās pilsonības ar domu lielāko daļu no tām atņemt/anulēt”, gan arī „aktīvi atbalstīt krievu repatriāciju”,

kuras ietvaros pirmais pasākums varētu būt „liels plakāts pie Krievijas embasades, parādot krieviem, kurā galā ir repatriācijas birojs un ka Krievija maksā vismaz Ls 2000 katram, kas atgriežas”.

Tāpat Sluča vēstulē, uz kuru Kristovskis saskaņā ar paša izplatīto paziņojumu savu atbildi ir sācis ar vārdiem „piekrītu tavam vērtējumam un redzējumam”, ierosināts gan „visas valsts skolas tikai latviešu valodā”, gan „anulēt Abrenes atdošanu un krievu militāristu palikšanu Latvijā”, gan „atjaunot vismaz 6 mēn. obligāto militāro dienestu”, gan

„apcietināt vismaz 1000 lielākos blēžus un zagļus Latvijā un atņemt visus viņu īpašumus, arī ārzemju bankas. To priekšgalā būtu Šķēle, Godmanis, Kargins, Šlesers, Kalvītis, Aldermane un vēl vismaz tūkstotis līdzīgu.

Rietumos par viena ierēdņa pirkšanu var dabūt 20 gadus, "cik tad Karginam, kas ir nopircis simtiem", jautā Slucis.

Šodien rīkotajā preses konferencē Pietiek.com pārstāvis Lato Lapsa uzsvēra, ka "jebkuram politiķim ir jādomā, kā viņš strādā un ko atļaujas darīt, lai pirms vēlēšanām sagādātu savai partijai finansējumu".

Lapsa arī norādīja, ka

Kristovskim pietrūkst drosmes atzīties, ka "rīkojies stulbi", tā vietā viņš kā 4.klases Pēterītis, kurš svešā dārzā nozadzis ābolu, melo, jo baidās atzīties mātei.

Lapsa pieprasa, lai šīs nedēļas laikā Kristovskis atvainojas "pietiek.com" un sabiedrībai par apgalvojumiem, ka viņa sarakste ar Slucki esot "nekorekti atspoguļota" un montēta. Pretējā gadījumā Lapsa "pietiek.com" vārdā sola vērsies tiesā par sava goda un cieņas aizskaršanu un lūgt veikt tehnisko ekspertīzi PS serverim.

Portāls Kristovska un Sluča saraksti kopā ar Kristovska paziņojumiem šodien ir nosūtījis izvērtēšanai LR Ģenerālprokuratūrai.

Komentāri (743)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu