Rīgā notiks filmu festivāls "Ūdensgabali" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskajā filmu festivālā "Ūdensgabali" no 18. līdz 27. augustam Rīgā ar mūsdienu aktualitātēm video un laikmetīgajā mākslā viesosies vairākas starptautiski pazīstamas organizācijas.

Festivālā piedalīsies organizācijas "Onedotzero" no Lielbritānijas, "Montevideo" no Nīderlandes un "Izolenta" no Krievijas. Ieradīsies arī vairāki viesmākslinieki no Baltijas, Eiropas un Skandināvijas valstīm.

Festivāla atklāšana norisināsies 18. augustā kinoteātrī "Rīga", kur astoņu seansu garumā varēs vērot videomākslas filmu "Onedotzero" programmu.

Savukārt Andrejsalā uzstādīs Rozā māju, kas pirms pāris gadiem piedalījās Venēcijas biennālē. Šī ēka būs vieta videomākslas darbu izrādīšanai, kā arī video un mūzikas performancēm. Rozā mājā varēs noskatīties "Izolentas" festivāla filmu izlasi.

Festivāla otrajā daļā - 26. un 27. augustā - uz AB dambja visu diennakti norisināsies ''ambient'' mūzikas un videomākslas festivāls "Klusa daba". Uz vairākām skatuvēm darbosies mūziķi, dīdžeji un videomākslinieki.

Savukārt peldošajā galerijā varēs noskatīties Nīderlandes radošās apvienības "Montevideo" video filmu programmu.

Starptautiskais filmu festivāls Rīgā norisinās jau kopš 2001. gada.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu