Šlesers: ja kādam problēmas ar to, ko darām, tās ir viņa paša problēmas papildināta (507)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šodien notika Rīgas domes darba 100 pirmajām dienām veltīta preses konference. Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers šodien kategoriski noraidīja izskanējušo kritiku par Rīgas zīmola izstrādi. Viņš sola, ka jau šajā ziemas tūrisma sezonā tikšot radīti 3000 jaunu darba vietu.

"Rīgas pašvaldība pati tieši darba vietas neradīs, pašvaldība radīs apstākļus darba vietu radīšanai. Reklamējot Rīgu, tiks piesaistīti tūristi un nozarē radīsies jaunas darba vietas," uzsver Šlesers.

"Mēs strādājam par to, lai cilvēki nenomirtu badā. Ja kādam ir problēmas ar to, ko mēs darām, tad tās ir viņa paša problēmas," par izskanējušo kritiku saistībā ar Rīgas vērienīgajiem tūrisma plāniem saka Šlesers.

Rīgas vicemērs ieplānojis, ka Latvija varētu kļūt par tirdzniecības centru starp austrumiem un rietumiem: "Daudzi pārmet to, ka mēs maz skatāmies uz rietumiem, taču es labāk gribu, lai mēs neesam province pašā Eiropas malā, bet gan tirdzniecības centrs starp rietumiem un austrumiem."

Šlesers atklāj, ka tuvākajos gados tiks attīstīta osta un Rīga varētu kļūt par Baltkrievijas galveno ostu. Pēc vicemēra domām nav godīgi, ka daudzas kravas zaudētas par labu igauņiem un somiem, tāpēc ar Baltkrieviju jau ievadītas sarunas par ciešāku sadarbību ostas izmantošanas jautājumā. "Viņiem ir ārkārtīgi nopietni nodomi strādāt caur Rīgu," atklāj Šlesers.

"Mēs ļoti aktīvi strādājam, lai uz Rīgu nāktu jaunas prāmju līnijas, kas nodarbojas ar mašīnu pārvadājumiem. Vēlamies pārņemt mašīnu biznesu no Somijas termināļiem, un mūsu stratēģija ir apkalpot bijušās NVS valstis un Krieviju caur Rīgas ostu."

Savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs uzsvēra, ka ierēdņu domē ir par daudz: "Panāksim, lai tas [ierēdņu skaits] būtu normālā līmenī un nākamā gada ierēdņu ienākumi būs par 20 procentiem mazāki. Tas nozīmē, ka būsim atgriezušies 2004. gadā, savukārt pēc nodarbinātības mums būtu jāatgriežas 2003. gadā."

Uzsverot Rīgas domes 100 dienās paveikto, Šlesers norāda, ka nākamgad Rīgā notiks Eiropas Savienības un bijušās NVS valstu samits, un tas esot Rīgas mēra Ušakova nopelns.

Komentāri (507)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu