Bērtona «Lielās acis» iesildīs sirdi un atvērs maku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Reuters/AP

Viens no Holivudas ar izdomu visvairāk apveltītajiem režisoriem Tims Bērtons (Tim Burton) laiž klajā biogrāfisku mākslas filmu «Lielās acis». Uz reāliem notikumiem balstītā filma būs stāsts par apbrīnas vērto un dažkārt arī komisko mākslinieces Mārgaritas Kīnas dzīvi (viņa kļuva slavena XX gadsimta 50. gados).

Apburošās un mazliet biedējošās milzu acis mākslinieces gleznās atklāj tajās attēloto bērnu, parasti meiteņu, dvēseles dzīles. Neredzēto mākslas darbu dēļ pircēji jo plašāk atver maku. Mārgaritas vīrs iestāsta sievai, ka mākslinieces sievietes darbi nebūs ne populāri, ne pieprasīti, tāpēc pāris nolemj tos piedēvēt vīram Valteram, nevis sievai Mārgaritai.

Uzņēmējdarbība sit augstu vilni, laulātie sekmīgi pārdod gleznas, to kopijas un atklātnes. Slepenā ģimenes vienošanās ļauj sasniegt finanšu pasaules augstākās virsotnes un dara Valteru neiedomājami slavenu. Dzīvesbiedrs arvien vairāk nostumj mākslinieci malā. Viņa apņemas cīnīties par savu vārdu un daiļradi, taču slavas alku apmātais vīrs negrasās atteikties no atzinības un mākslinieka tēla.

Filmu «Lielās acis» radījušas izcilas personības, tajā filmējušies izcili aktieri. Unikālais režisors un vizuālās izteiksmes meistars Tims Bērtons radījis «Betmenu», «Alisi brīnumzemē» un daudz citu oriģinālu filmu. Fantastikas caurvīto sižetu veidotājs šai drāmai piešķīris īpašu attēla spilgtumu un izmantojis neredzētas krāsas un formas.

Arī aktieru sniegums «Lielajās acīs» ir vērtējams tikpat augstu. Pieckāršā balvas «Oskars» nominante Eimija Adamsa («Amerikāņu afēra», «Viņa») un divkāršais balvas laureāts Kristofs Valcs («Atsvabinātais Džango», «Bēdīgi slavenie mērgļi») garantē nevainojamu tēlojumu bugi-vugi stilā.

Pirmizrāde Latvijā gaidāma 2015. gada janvārī.

Lomās: Eimija Adamsa («Amerikāņu afēra», «Viņa», «Meistars», «Nakts muzejā 2», «Noķer mani, ja vari»), Kristofs Valcs («Atsvabinātais Džango», «Bēdīgi slavenie mērgļi», «Nulles teorēma»), Džeisons Švarcmens («Viesnīca «Diženā Budapešta»», «Par Mēriju Popinsu un Benksa kungu»), Denijs Hjūstons («Aviators», «Cilvēkbērni», «X cilvēki: Sākums. Vilknadzis»), Kristena Ritere («Šopaholiķes atzīšanās») un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu