"Antikrists" tuvojas Latvijai (26)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 16. līdz 24. oktobrim norisināsies X Rīgas Ziemeļvalstu filmu dienas. Filmu dienu ietvaros Latvijas pirmizrādi piedzīvos dāņu režisora Larsa fon Trīra filma "Antikrists".

Filma savu pasaules pirmizrādi piedzīvoja šogad Starptautiskajā Kannu kinofestivālā un uzreiz ieguva skandāla apmērus gan filmas sižeta, gan režisora ambiciozo paziņojumu dēļ.

“Antikrists” stāsta par kādu pāri, kuri, zaudējuši dēlu, cenšas rast dvēseles līdzsvaru savā lauku īpašumā, tomēr sākotnējā iecere pārvarēt zaudējumu pārvēršas attiecību murgā.

Aktrise Šarlote Geinsbūra Kannu kinofestivālā par lomas atveidojumu šajā filmā saņēma Labākās aktrises balvu, savukārt Larss fon Trīrs preses konferencē paziņoja, ka ir pasaulē labākais režisors, tā no jauna reanimējot savu skandālista slavu.

Filmas Latvijas pirmizrāde notiks 17. oktobrī plkst. 22:00 kinoteātrī K.Suns. To atkārtoti izrādīs 20. oktobrī plkst. 20:00. Ieejas maksa Ls 2.60; studentiem un tiem, kas iegādājas 5 vai vairāk biļešu, – Ls 1,90.

Pirms “Antikrista” pirmizrādes 17. oktobrī plkst. 16:00 Ziemeļvalstu filmu dienu ietvaros Spīķeros, Maskavas ielā 12/1 notiks Kinoskolas lekcija "Svētais briesmonis Larss fon Trīrs". Kritiķi Normunds Naumanis un Dita Rietuma stāstīs par režisoru, būs arī Trīra agrīno filmu fragmenti. Lekcijā ieeja bez maksas. Vairāk par filmu www.arsenals.lv un http://www.antichristthemovie.com

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu