Saeimas plenārsēdes darba kārtībā iekļauj jautājumu par Loskutova atlaišanu (65)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc desmit deputātu lūguma šodien Saeimas plenārsēdes darba kārtībā tika iekļauts jautājums par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Alekseja Loskutova atbrīvošanu no amata.

Pirms lēmumprojekta apspriešanas pēc būtības deputāts Aigars Štokenbergs, balstoties uz Saeimas kārtības ruļļa 136.pantu, aicināja sagatavoto lēmumprojektu nodot atpakaļ Juridiskajai komisijai, jo tās sēdes protokolā nav norādīts referents.

Sēdes vadītājs Gundars Daudze (ZZS) šo Štokenberga iesniegumu noraidīja, jo priekšlikums rakstiskā veidā bija jāiesniedz prezidijā pirms jautājuma izlemšanas pēc būtības un iesniegums jāreģistrē, taču Štokenbergs to nebija izdarījis. Pēc tam Juridiskās komisijas vārdā tika dots vārds deputātei Inesei Šleserei, kura ziņoja par komisijas sagatavoto lēmumprojektu.

Patlaban parlaments izskata jautājumu par Loskutova atlaišanu no amata.

Vienīgais pret minētā jautājuma iekļaušanu šodienas sēdē uzstājās deputāts Dzintars Zaķis (JL), kurš uzsvēra, ka ar KNAB vadītāju notiek politiska izrēķināšanās kā ar amatpersonu, kura labi strādā.

Šodien Saeimas plenārsēdē nav ieradušies vairāki koalīcijas deputāti, piemēram, Aigars Kalvītis (TP), kurš vēl nav paguvis atgriezties Latvijā un ir mājupceļā Prāgas lidostā.

Saeimas darbā šodien nepiedalās arī deputāts Jānis Eglītis (TP) un vairāki opozīcijas deputāti, līdz ar to koalīcijai Saeimas sēdē ir vairākums.

Kā ziņots, kopš paša rīta pie Saeimas nama pulcējas vairāki simti cilvēku, kuri gaida, kad Saeima izlems jautājumu par KNAB vadītāja Loskutova tālāko atrašanos amatā.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu