Uz Jūrmalu – ar kuģīti (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau augusta pirmajās dienās rīdzinieki un pilsētas viesi varēs ik dienas doties uz Jūrmalu ar kuģīti.

Kuģu īpašniekiem beidzot izdevies no­slēgt līgumu ar Jūrmalas domi par piestātnes nomu Majoros, Vikingu ielā. Līgums noslēgts ar divām kompānijām?– "Jūras kuģis" un "Upes kuģis". Kaut arī kuģīši kursēs ik dienas, diez vai kāds tos izmantos kā sabiedriskā transporta veidu. Pamatā reisi paredzēti izklaides braucieniem. Pirmkārt, brauciens no Rīgas līdz Majoriem ilgst 2,5 stundas. Otrkārt, biļete būs krietni dārga, salīdzinot ar sabiedrisko transportu (6 lati vienā virzienā). Bērni līdz 10 gadiem varēs braukt par latu. RB jau rakstīja, ka mazāka tarifa gadījumā kuģīšu braucieni nebūtu rentabli. Tieši šā iemesla dēļ ļoti apšaubāma ir Rīgas pilsētas tēvu iecere ar laiku attīstīt ūdens satiksmi kā sabiedriskā transporta veidu – tam būtu nepieciešamas milzu dotācijas.

SIA "Jūras kuģis" valdes loceklis Dainis Ozols RB informē, ka braucieniem uz Jūrmalu speciāli iegādāts jūras tipa kuģis no Somijas. Braucot uz Majoriem, kuģīša tipam gan nav īpašas nozīmes. Svarīgākais ir tas, lai peldlīdzeklis būtu pietiekami zems un "izlīstu" zem Lielupes dzelzceļa tilta. Šobrīd Daugavā braucošajiem kuģīšiem tas praktiski nav pa spēkam. Lai pasākums nekļūtu ļoti riskants, nāktos novākt visu augšējo klāju. Jūras vēja vai stipra lietus apstākļos braucieni būtu pilnīgi neiespējami. D. Ozols piebilst, ka padomju laikos kursējošais kuģītis "Jūrmala" speciāli projektēts zemāks.

Jaunajam kuģim dots arī Jūrmalai raksturīgs vārds "New Wave". Plānots, ka tas no rīta dosies uz Jūrmalu un tad pabraukās mazākos braucienos pa Lielupi. Vakaros tas dosies atpakaļ uz galvaspilsētu, lai pagūtu izvest cilvēkus "saulrieta braucienā" uz Daugavas grīvu. Šajos braucienos varēs izmantot jūras tipa kuģa priekšrocības – tas drīkst izbraukt līdz 10 jūdzēm tālu jūrā. Savukārt citi esošie upes tipa kuģi var vienīgi "atpukšķināt" līdz grīvai un griezties apkārt.

Otra kompānija "Upes kuģis" divus Lielupes tilta caurbraukšanai piemērotus peldlīdzekļus iegādāsies nākamajai sezonai, un arī tie dosies regulāros reisos uz Majoriem. Iespējams, pa ceļam tiks izveidota vēl viena pieturvieta pie Līvu akvaparka, taču tam jāpadziļina gultne – kuģu iegrime ir 1,7 metri.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu