Dzintara terapija (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dzintars nav tikai skaists rotājums tērpam, tas spēj arī dziedināt, ja vien ar to prot apieties. Tagad SPA centros dzintaru izmanto īpašā terapijā, jo ir zināms, kā tas ietekmē endokrīno un hormonālo sistēmu.

Daudzām sievietēm arī līdz šim nebija noslēpums, ka dzintara krelles ap kaklu mazina vairogdziedzera izraisītas problēmas. Piemēram, mājas lapā www.dziedniece.lv uzskaitīts, ka antīkajā pasaulē uzskatīts: dzintars apturot kuņģa asiņošanu, vemšanu. Ja sie­vietes, bērniņu gaidot, nēsājot dzintara rotaslietas, tas palīdzot sa­gla­bāt grūtniecību. Dzin­tars derot arī dzeltenās kaites ārstēšanai. Dzintaru lietojot pret saaukstēšanās sli­mī­bām, astmu, klepu, ādas slimī­bām, čūlām, sirds slimī­bām un daudzām citām kaitēm. Taču arī starp homeopātiskajām zālēm ir dzintara ziede, dzintara pilieni un spirts, kas iedarbojas sviedrējoši un iznīcina baktērijas. Ja sāpīgās vietas ierīvējot ar dzintara uzlējumā samērcētu vati vai parastu dzintara gabaliņu, tad mazinoties sirds kaites un galvassāpes.

Ja reiz tā, kāpēc nepamēģināt dzintaru izmantot plašāk?

Par dzintara terapijas iespējām informē Irina Orlova, kura vada "SPA School", Baltijā pirmo SPA speciālistu apmācības centru. Viņasprāt, Latvijā iespējams veidot savu, nacionālo SPA, jo ir pieejami visi nepieciešamie, Baltijai raksturīgie materiāli, tajā skaitā arī dzintars. Ja jau reiz mūsu senči uzskatīja, ka parīvēšana ar dzintara gabaliņu palīdzēs mazināt sāpes, kādu gan efektu varētu gūt no pārbaudītas dzintara terapijas!

Tādi pētījumi, ka dzintars spēj ietekmēt cilvēka veselību, mūsu kaimiņvalstīs tiešām pastāv, un jau precīzi zināms, ka dzintars atstāj iespaidu uz jau minēto vairogdziedzeri. Ja analizētu dzintara sastāvu, tad tas sastāv no organiskām vielām, tā sastāvā ir jods. Lūk, arī izskaidrojums, piemēram, dzintara kreļļu labvēlīgajai iedarbībai uz endokrīno sistēmu.

=Dzintara masāžas posmi. Tagad dažos SPA centros tiek piedāvāta arī dzintara masāža. Tā ievērojami atšķiras no "parastās" masāžas. Kopumā notiek piecas masāžas, kas ilgst pusotras līdz divas stundas. Turklāt masāža jāveic noteiktā kārtībā. Ja nepieciešams, meistars uzvelk zīda cimdus, lai cilvēkā harmonizētu vīrišķo un sievišķo enerģiju. Zīdam piemītot šādas koriģējošas īpašības.

1. Ķermeni sagatavo dzintaram. Meistars masē ātrām, berzējošām kustībām, no ādas virsmas atdalot atmirušās daļiņas. Šajā posmā uzlabojas asinsrite, jo ādas poras tiek atvērtas, stabilizējas cilvēka iekšējā enerģija.

2. Ķermenis tiek masēts ar dzintara pūderi straujā tempā. Tas gan attiecas uz meistariem, taču jāzina: šajā posmā ir ļoti svarīgs dzintara graudiņu lielums. Tiem jābūt pietiekami lieliem, lai atdalītu atmirušo ādu, bet ne tik sīkiem, lai pūderis iekļūtu un paliktu porās. Šajā posmā notiek pīlings.

3. Ķermeni masē ar 2–3 milimetrus lieliem dzintara graudiem lēnā tempā.

4. Masāžu veic ar dabisku un tikai dabisku eļļu un lieliem dzintara gabaliem. Kustības ir spēcīgas, dziļas. Dzintaram piemīt spēja sevī uzņemt apkārtējo enerģētiku, tāpēc, lai masāža būtu veiksmīga, tam jābūt "tīram". Šā iemesla dēļ jāatrod meistars, kuram uzticēties.

5. Ar dzintara gabalu tiek apstrādātas enerģijas līnijas jeb meridiāni, uz kuriem atrodas akupunktūras punkti. Meistars sajūt, uz kuriem punktiem kādā intensitātē dzintara gabals jāuzspiež, ja nepieciešams variēt masāžas ilgumu utt.

=Ieguvums. Neuzskatīsim dzintara terapiju par mūžīgās jaunības eliksīru, taču āda kļūst gludāka, cilvēki kļūst aktīvāki, dzīvespriecīgāki, viņiem uzlabojas pašsajūta, bet vīriešiem pēc četrdesmit paaugstinoties potence.

=Masāžas ilgums, biežums. Viens seanss ilgst pusotras līdz divas stundas. Ja vēlaties tikai izmēģināt šo masāžu, tad pietiek, ja vēlaties sasniegt konkrētus rezultātus, tad seansiem jānotiek ik pārdienas. Sievietei vajadzīgi 12 seansi, un sistēma ir šāda: otrajā dienā pēc menstruācijas beigām sākas masāža. Vīriešiem pietiek arī ar 5 līdz 8 seansiem.

***

Informācija

25. augustā "Baltic Beach Hotel" telpās notiks Baltijas SPA čempionāts, kurā piedalīsies speciālisti no Lietuvas, Igaunijas, Latvijas, Polijas un Krievijas.

Pirmajā posmā speciālisti tiks iepazīstināti ar klasiskās masāžas veidiem, otrajā – ar jaunām SPA metodikām, tostarp arī dzintara terapiju.

Notiks arī SPA konference, kurā piedalīsies starptautiski atzīti speciālisti. Piemēram, par dzintara terapiju informēs lektors Andrejs Sirčenko, kurš ir Maskavas "SPA School International" pasniedzējs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu