Draņķvielām pa pēdām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Iestājoties pavasarim, portāls TVNET sāk jaunu rakstu sēriju «Draņķvielām pa pēdām». Tajā rakstīsim par veselīgu dzīvesveidu, tostarp par sabalansētu uzturu un sadzīves ķīmijas līdzekļiem. Piemēram, vai zināji, ka vairums mazgāšanas līdzekļu satur cilvēkam un dabai kaitīgas vielas? Regulāri tos ieelpojot sekas var būt neparedzamas - alerģijas, slimības, garastāvokļa maiņas un sazin kas vēl.

Rakstu sērijas ietvaros devāmies pie ķīmiķa Andra Kraņevska, kurš savā dzīvē pārliecinājies, ka cilvēks var iztikt gandrīz bez visām sadzīves ķīmijas veikalos nopērkamajām lietām.

Pārbaudīts, ka 70-80% no visiem mājokļa, mēbeļu, drēbju un trauku netīrumiem var iztīrīt ar dažām dabīgām vielām.

Vairums tīrīšanas līdzekļu satur cilvēku veselībai kaitīgas vielas, tostarp krāsvielas, aromatizētājus un konservantus.

Šīs vielas var izraisīt dažādus veselības traucējumus, tostarp izmainīt cilvēka uzvedības modeli. Īpaši negatīvi draņķvielas ietekmē bērnus.

Savukārt kopā ar uztura speciālisti Baibu Grīnbergu pētīsim dažādu pārtikas produktu sastāvu, piemēram, analizēsim veikalā nopērkamos baltmaizes kukulīšus un kārdinošās tortes.

Cik tās veselīgas? Varbūt kādai tortei tomēr nav pievienota kaudze ar E vielām?

Tāpat varēsiet uzzināt, ko par veselīgu uzturu un sadzīves ķīmijas lietošanu domā uzņēmējas Lindas Abu Meri ģimenē, dīdžeja Toma Grēviņa mājās, Saeimas deputāta Mārtiņa Bondara saimniecībā, kā arī citu sabiedrībā zināmu cilvēku ģimenēs.

Iesaisties arī Tu!

Ja arī Tu vēlies dalīties pieredzē saistībā ar veselīgu uzturu un sadzīves ķīmijas lietošanu, lūdzu, raksti uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv!

Mēs par Tavu viedokli pastāstīsim citiem TVNET lasītājiem!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu