Par laulības šķiršanu un mantas sadali

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Mana laulība šķirta 2000. gada martā. Par kopmantas sadali vīram tolaik pretenziju nebija. Dzīvokli pārdevu un pārcēlos citur. Esmu nodibinājusi jaunu ģimeni. Tagad bijušais vīrs vēlas saņemt pusi no pārdotā dzīvokļa vērtības. Vai tas ir likumīgi?

Kristīne S. Rīgas rajonā

Šķirot laulību, katram laulātajam pienākas puse no laulības laikā iegūtās mantas, tostarp arī no nekustamā īpašuma, ja vien abi nevienojas savādāk. Šķirt laulību bez mantas sadales noteikumiem nevar. Mantas sadalei jābūt tādai, par kādu vienojas, šķirot laulību, vai arī kāda ir noteikta tiesas spriedumā. Ja mantas sadales laikā nebija pretenziju par dzīvokli, tad tagad pieprasīt pusi no dzīvokļa vērtības nevar. Taču, ja, šķirot laulību, tiesa vai arī laulātie vienojās par īpašuma sadali, bet tā nav notikusi, tad bijušajam vīram ir tiesības pieprasīt pusi no dzīvokļa vērtības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu