Autovadītāji varētu nevadāt līdzi vadītāja apliecību (26)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) reģistrs patlaban ir pilnībā piemērots tam, lai autovadītājiem nebūtu jāvadā līdzi vadītāja apliecība un reģistrācijas apliecība, jo šos datus ir iespējams pārbaudīt elektroniski transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrā. Par to informēja CSDD.

"Tātad, ja persona uzrādītu citu identifikācijas dokumentu - šajā gadījumā pasi -, informāciju varētu vienkārši pārbaudīt," skaidro CSDD, gan norādot, ka "to, vai Latvijā atbildīgie kontroles dienesti ir gatavi veikt personu tiesību pārbaudi un transportlīdzekļu pārbaudi, izmantojot CSDD uzturēto transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistru, ir atkarīgs tikai no šiem dienestiem".

Jau ziņots, ka Igaunijā 2011.gada 1.janvārī stāsies spēkā jauns Satiksmes likums, kas paredz, ka Igaunijā autovadītājiem vairs nebūs obligāti jānēsā līdzi Igaunijā izdota autovadītāja apliecība, automašīnas reģistrācijas apliecība un apdrošināšanas polise, ja autovadītājam līdzi būs kāds personas identifikācijas dokuments.

CSDD norāda, ka Igaunijā kā personu apliecinošs dokuments tiek lietotas identifikācijas kartes, kādu Latvijā nav, un līdz ar to personām kā personu apliecinošais dokuments pamatā tiek izmantota pase.

Direkcijā uzskata, ka, visticamāk, cilvēkam tomēr ērtāk ir līdzi vadāt vadītāja apliecību, nevis pasi, kas daudzās iestādēs Latvijā, piemēram, bankās, tiek pieņemta kā personu apliecinošs dokuments.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu