Saulkrastu džeza festivālā "Christoph Titz Band" un "Silvesteri Orkesteri"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 24.jūlijā, uz 10. Saulkrastu džeza festivāla radošās nometnes skatuves viesnīcas "Minhauzena Unda" parkā uzstāsies Vācijas kvartets "Christoph Titz Band", kā arī kvartets "Twin Town" no Latvijas.

"Christoph Titz Band" pirms trīs gadiem izveidoja vācu trompetists Kristofs Tics (Christoph Titz), kurš pirms tam muzicēja grupās “Delbroux Bass Society” un “Scetches”, kā arī sadarbojies ar tādiem mūziķiem kā akordeonistu Manfredu Loihteru (Manfred Leuchter), elektroniskās mūzikas patriarhu Klausu Šulci un citiem. 2004. gadā, pieaicinot domubiedrus – ģitāristu Filipu Nīlsenu (Philip Nielsen), taustiņinstrumentālistu Gero Kērneru (Gero Körner), basistu Kristiānu fon Kāphengstu (Christian von Kaphengst), bundzinieku Danielu Šrēteleru (Daniel Schröteler) un citus, Tics ieraksta savu pirmo un pagaidām vienīgo skaņuplati “Magic”, kurā dominē latīniskās noskaņas, elektronika, džezs, Lounge un popmūzika. Ieraksta galvenā rota, protams, ir Tica ātri pielīpošie un atmiņā paliekošie trompetes motīvi.

Par spīti albumā valdošajai eklektikai, tajā radītā vienotā noskaņa un Tica drosmīgie muzikālie meklējumi stilu sapludināšanā ļauj kritiķiem “Magic” daudzviet ierindot starp vācu daudzsološākajiem mūsdienu džeza albumiem. Saulkrastos “Christoph Titz Band” uzstāsies šādā sastāvā: Kristofs Tics – trompete, Gero Kērners – Rhodes elektriskās klavieres, sintezatori, Daniels Šrētelers – bungas, perkusijas, Pjotrs Gžaslevičs (Piotr Grzaslewicz) – bass. Kopā ar “Christoph Titz Band” šovakar būs iespējams dzirdēt arī pašmāju kvartetu “Twin Town”, kuru 2006.gada sākumā dibina Rīgā dzīvojošais ukraiņu bundzinieks un perkusionists Aleksandrs Merzlinkins. Viņš iepriekš sadarbojies gan ar pazīstamākajiem Latvijas džeza un populārās mūzikas māksliniekiem (Intaru Busuli, Denisu Paškēviču, Mariju Naumovu, Džeju Stīveru (Jay Stever) un citiem), gan ar tādām spilgtām ārvalstu džeza zvaigznēm kā Braiens Melvins (Brian Melvin) un Stenlijs Džordans (Stanley Jordan).

Sākumā grupas stils ir vairāk virzīts groove jazz virzienā (acid jazz, electro funky jazz), tomēr pēc kāda laika grupas muzikālā ievirze mainās. Pašreizējo grupas muzicēšanas stilu var dēvēt par fusion, modern jazz vai hip-hop. Kopā ar Merzlinkinu grupā muzicē arī viens no daudzsološākajiem jaunajiem Latvijas džeza pianistiem, konkursa “Sony Jazz stage” Grand Prix ieguvējs Kristaps Vanadziņš, Jelgavas Bigbenda mūziķis Edvīns Ozols un alta un tenora saksofonists Māris Jēkabsons. Abus koncertus noslēgs neiztrūkstošais Jam Session, kurā gan nometnes pedagogi un audzēkņi, gan viesmūziķi nodosies kopējai saspēlei un improvizācijām spontāni izveidotos sastāvos. Koncerta norises vieta – viesnīca “Minhauzena Unda”, Saulkrastos, Ainažu ielā 74, sākums 20:00. Biļešu cena LVL 3.

Festivālu organizē biedrība "Vasaras mūzikas sesija" ar "Bensons Auto" pilna servisa centra un citu organizāciju atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu