Polijā pabeigta pasaulē lielākā Jēzus statuja (127)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polijas rietumu pilsētā Svebodzinā pabeigta pasaulē lielākā Jēzus statuja, kas ir par trim metriem augstāka nekā Riodežaneiro slavenā Jēzus statuja.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

36 metrus augstā Svebodzinas Kristus statuja sver aptuveni 440 tonnu.

Statuja līdzinās Jēzus figūrām Konkordijā, Bolīvijā un Riodežaneiro, taču Polijas skulptūru rotā trīs metrus augsts zeltīts kronis.

Statujas galvas un roku uzstādīšanā bija vajadzīgs milzīgs ceļamkrāns. Pirmie mēģinājumu pagājušajā nedēļā pabeigt statuju ar citu ceļamkrānu beidzās neveiksmīgi, jo sagādātais celtnis nespēja pacelt milzīgās detaļas pietiekoši augstu.

„Šis ir mana mūža darbs. Viņš būs lielākais ticības nesējs. Eiropai ir vajadzīgi tādi sludinātāji kā Kristus,” sacīja vietējais katoļu priesteris tēvs Silvesters Zavadzkis, kurš pirms pieciem gadiem sāka projektu ar mērķi uzbūvēt pasaulē lielāko Kristus skulptūru.

Statujas būvēšana finansēta ar ziedojumiem Polijā un ārzemēs. Jēzus skulptūra atrodas aptuveni 50 kilometru attālumā no Polijas un Vācijas robežas, un tā redzama no A2 autošosejas, kas savieno Varšavu un Berlīni.

Komentāri (127)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu