Sudānas gadījuma dēļ Latvijai vairāk jāiesaistoties misijās (44)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas helikoptera apkalpes nolaupīšanas gadījums Sudānā liecina par nepieciešamību Latvijai aktīvāk iesaistīties Eiropas Savienības (ES) un ANO misijās, norāda aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Vienotība").

Viņaprāt, šis gadījums apliecina jau iepriekš teikto, ka Latvijai jābūt pārstāvētai ne vien NATO, bet arī Eiropas Savienības misijās, tostarp militārajās. Tas nozīmē arī Latvijas militāro ekspertu nosūtīšanu šajās misijās, par piemēru minot, ES pretpirātisma misiju Somālijā.

Vēl aizsardzības ministrs norādīja, ka ANO Pasaules pārtikas programma (WFP) ir Zemkopības ministrijas atbildībā, taču lietderīgāk, ja tā tomēr būtu Ārlietu ministrijas kompetencē.

Latvija sākusi sadarbību ar Sudānu

Jau vēstīts, ka Latvijas atbildīgie dienesti pastāvīgi uztur kontaktus ar ANO Pasaules pārtikas programmas (UN WFP) pārstāvjiem, kuru uzdevumā nolaupītie trīs Latvijas iedzīvotāji strādāja, arī vietējās varas iestādes ir sākušas sadarboties.

Ir aptuveni lokalizēta atrašanās vieta, kur varētu atrasties nolaupītie, un jau drīzumā varas iestādes cer sākt sarunas ar nolaupītājiem.

Veduši humānās palīdzības kravas

Ziņots arī, ka Sudānas rietumos, Dienviddārfūras štatā, nolaupīti trīs helikoptera apkalpes locekļi, kas ir Latvijas valstspiederīgie - divi piloti un mehāniķis. Latvijas lidotāji ir no uzņēmuma "GM Helicopters". Ārlietu ministrijā informācija par nolaupīšanu saņemta piektdienas naktī.

Pagaidām nav informācijas par iespējamo izpirkuma maksas pieprasīšanu. Nolaupītie piegādājuši humānās palīdzības kravas ANO Pasaules pārtikas programmas (WFP) uzdevumā.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu