Minskas metro spridzinātājiem pieprasa nāvessodu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltkrievijas ģenerālprokurora vietnieks Aleksejs Stuks tiesas sēdē pirmdien par Minskas metro terorakta sarīkošanu apsūdzētajiem Dmitrijam Konovalovam un Vladislavam Kovaļovam pieprasījis piespriest nāvessodu.

Sprādzienā Minskas metro stacijā "Oktjabrjskaja" 11.aprīlī tika nogalināti 15 cilvēki.

Stuks aicinājis tiesu apsūdzētajiem piespriest "ārkārtas soda mēru nāvessoda formā".

"Apsūdzības puse uzskata, ka viņi sabiedrībai un valstij ir ārkārtīgi bīstami," sacīja Stuks.

Konovalovs tiek apsūdzēts par uzbrukuma īstenošanu, kā arī par to, ka sagatavojis sprāgstvielas un novietojis tās uz metro stacijas platformas. Kovaļovs tiek apsūdzēts kā nozieguma līdzzinātājs.

Abi apsūdzētie ir 25 gadus veci.

Prāva, kas sākās septembrī, ir atklāta un noris Minskas Tieslietu pilī. Prezidējošais tiesnesis ir valsts Augstākās tiesas priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Fjodorovs.

Apsūdz vēl vienā noziegumā

Abi aizdomās turamie tiek apsūdzēti arī par bumbas sprādzienu, kas 2008.gadā Minskā tika sarīkots Neatkarības dienas svinību laikā, kā arī vairākiem uzbrukumiem 2005.gadā Vitebskā, kuros vairāk nekā 100 cilvēki tika ievainoti, bet neviens netika nogalināts.

Varasiestādes līdz šim nav skaidri apliecinājušas, kādi varētu būt apsūdzēto motīvi, tomēr dažas amatpersonas norādījušas, ka uzbrukumi varētu būt sarīkoti ekstrēmi nacionālistisku uzskatu dēļ.

Neilgi pēc aizdomās turamo aresta izmeklētāji norādīja, ka viens no motīviem, kas pamudinājis terora akta veicējus uz noziegumu, esot bijis naids pret cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu