Bekhems debitē Losandželosā (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Anglijas futbola izlases pussargs Deivids Bekhems, kas uz pieciem gadiem noslēdzis līgumu par 250 miljoniem ASV dolāru ar MLS klubu Losandželosas Galaxy, debitējis savas jaunās komandas sastāvā, izejot uz maiņu 12 minūtes pirms pārbaudes mača pret Londonas Chelsea beigām.

Deivida Bekhema debija ASV kluba sastāvā izraisīja lielu ažiotāžu, un lieki teikt, ka Home Depot Center stadiona, kas atrodas Losandželosas priekšpilsētā Kārsonā, visas 27 000 sēdvietas bija aizņemtas. Bekhems netika iekļauts pamatsastāvā, jo vēl nav pilnīgi atveseļojies pēc potītes savainojuma, ko viņš guva Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pret Igauniju, un kopš ierašanās Losandželosā pat nav trenējies. Tomēr laukumā viņam nācās doties, un kā gan citādi, ja klātienē ieraudzīt futbola slavenības pirmo spēli ASV ieradās gan viņa sieva Viktorija, kuras acis sedza pašas zīmola saulesbrilles, gan aktrise Ketija Holmsa ar audžumeitu Suriju, kuras maču vēroja no privātās ložas, kā arī divas filmu mākslinieces Dženifera Lova-Hjūita un Eva Longorija, komēdiju aktieris Drjū Kerijs, NBA zvaigzne Kevins Gārnets, filmu producents Braiens Grazers, Kalifornijas gubernators Arnolds Švarcenegers. Kad 66. minūtē Bekhems piecēlās no rezervistu soliņa, lai dotos iesildīties, pāri par simtu fotogrāfu savu kameru objektīvus novērsa no laukuma un notēmēja uz futbola zvaigzni, ko stadionā pavadīja desmit miesassargi.

"Tas bija ļoti emocionāls brīdis. Viss stadions stāvēja kājās un sveica vienīgi mani. Šajā brīdī biju lepns par sevi," debijas mirkli atceras Bekhems. "Protams, nevarēju spēlēt ar pilnu atdevi, jo neesmu sadziedējis traumu un trenējies kopš ierašanās Losandželosā. Potīte ir uztūkusi, un paskatīsimies, kā tā jutīsies rīt. Domāju, pēc nedēļas vai divām būšu ierindā un spēšu pilnvērtīgi trenēties – man ir daudz jāatgūst." Vienīgais fiziskais kontakts laukumā Bekhemam bija ar Chelsea futbolistu Stīvu Sidvelu, kas mēģināja tautietim atņemt bumbu. "Redzēju, ka viņš tuvojas, un laikus palēcos, pacēlu pēdu, un viņš pa to netrāpīja," pavēstīja Bekhems.

Sev atvēlētajās 12 minūtēs Bekhems tradicionāli izcēlās ar bīstamiem centrējumiem un asām piespēlēm gar vārtiem, pēc kurām Galaxy futbolisti nonāca bīstama sitiena pozīcijās. Losandželosieši gan zaudēja ar 0:1 (vienīgos vārtus otrā puslaika sākumā guva Chelsea kapteinis Džons Terijs, kad bumba pēc viņa sitiena vispirms trāpīja pa labo, tad kreiso stabu, pirms šķērsoja vārtu līniju), tomēr ar azartisku spēli gandarīja līdzjutējus, kuri bija pārpildījuši stadionu, lai ieraudzītu spēlējam angļu zvaigzni.

"Visa uzmanība tika pievērsta Deividam, jo līdzjutēji atnāca uz maču, lai redzētu viņu," atzina Chelsea galvenais treneris Žozē Mourinju. "Galaxy spēlēja ar milzu atdevi, domāju, ka viņi vēlējās parādīt Bekhemam, ka viņiem ir komanda. Pretinieki bija noskaņojušies mačam un nesūdzējās par motivācijas trūkumu. Ja losandželosieši turpinās tādā pašā garā, viņi sasniegs labus rezultātus." "Ikviens varēja redzēt, ko Deivids spēj laukumā. Viņš šeit ieradies, lai paceltu futbolu jaunā līmenī. Viņš ir pasaules klases spēlētājs, un esmu pārliecināts, ka tagad daudzi futbolisti būs gatavi doties uz MLS," uzsver vienīgo vārtu autors Džons Terijs.

Bekhems noslēdzis līgumu ar Galaxy, kas spēlē MLS līgas Rietumu divīzijā (pēc 12 spēlēm klubs atrodas otrajā vietā), uz piecām sezonām. Kluba mājaslapa ziņo, ka šogad Bekhema garantētā alga būs tikai 3,25 miljoni mārciņu, neiedomājamais ceturtdaļmiljards zaļo anglim saskaņā ar līgumu pienāksies tikai gadījumā, ja ienākumi no reklāmas un sponsoru līgumiem sasniegs attiecīgus apjomus.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu