Brigmanis: ZZS par Kristovska demisiju lems pirmdien (85)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valdošajā koalīcijā esošā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) par partijas "Latvijai un Ventspilij" valdes priekšlikumu aicināt Ģirtu Valdi Kristovski ("Vienotība") atkāpties no ārlietu ministra amata lems pirmdien, informēja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Brigmanis norādīja, ka viņam šajā jautājumā nav viedokļa, bet partija lēmumu pieņems pirmdien, kad plānota ZZS valdes sēde.

"Plānots, ka "Latvijai un Ventspilij" valde mūs pirmdien informēs par savu ierosinājumu, ZZS to izskatīs un pieņems lēmumu," tā Brigmanis.

Jau ziņots, ka valdošajā koalīcijā esošās ZZS sadarbības partnera partijas "Latvijai un Ventspilij" valde aicina Kristovski atkāpties no ārlietu ministra amata, informēja "Latvijai un Ventspilij" valdes priekšsēdētājs, Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Šodien "Latvijai un Ventspilij" valdes un Ventspils pilsētas domes frakcijas sēdē izskatīta un izvērtēta informācija par pirms gada notikušu saraksti starp trimdas latvieti un ārstu Aivaru Sluci un Kristovski.

Izvērtējot vēstulēs paustos viedokļus, "Latvijai un Ventspilij" valde aicina partiju apvienību "Vienotība", partiju "Pilsoniskā savienība" un Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL) izvērtēt, vai rusofobija ir savienojama ar demokrātiskas valsts Ministru kabineta locekļa statusu un it īpaši ar ārlietu ministra statusu, informēja "Latvijai un Ventspilij" valde.

"Latvijai un Ventspilij" valde nosoda rusofobiju un jebkuru cilvēku diskrimināciju pēc rases, tautības, valodas, reliģiskās pārliecības un politiskās piederības, kā arī "absolūti pieturas pie Satversmē rakstītā principa, ka cilvēka tiesības tiek īstenotas bez jebkādas diskriminācijas", informēja partijas valdē.

Kā ziņots, dienu pēc jaunās valdības apstiprināšanas opozīcijā esošās apvienības "Par labu Latviju" un "Saskaņas centra" Saeimas deputāti iesnieguši Kristovska demisijas pieprasījumu. Opozīcijas politiķi norāda, ka Kristovskis it kā paužot "demokrātiskā sabiedrībā nepieņemamus uzskatus".

Saeima par opozīcijas pieprasīto jaunā ārlietu ministra demisiju lems ārkārtas sēdē otrdien, 9.novembrī, plkst.12.

Jau ziņots, ka apvienība "Vienotība" un partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) valde neatbalsta Saeimas opozīcijas pieprasīto ārlietu ministra Kristovska demisiju, norādot, ka izteiktie pārmetumi ir nepamatoti un interneta vietnē publicētais raksts ir mērķtiecīgi radīta provokācija ar apzināti sakombinētiem faktiem.

"Pēdējo dienu laikā masu saziņas līdzekļos ir radīta virkne manu personu aizskarošu un manai pārliecībai neatbilstošu vērtējumu. Tāpēc atkārtoti apliecinu, ka nekad neesmu izteicis spriedumus par cilvēkiem saistībā ar viņu nacionalitāti un ar cieņu un toleranci izturos pret visu tautību cilvēkiem," norāda pats Kristovskis.

Ārlietu ministrs uzsver, ka pirms gada interneta sarakstē izteicies par citu PS biedra Aivara Sluča e-pastu, nevis to, kurā absolūti nepieņemamus prātojumus par savu ārsta praksi izteicis Slucis.

Apvienība "Vienotība" uzsver, ka interneta vietnē publicētais raksts ir mērķtiecīgi radīta provokācija ar apzināti sakombinētiem faktiem.

Kristovskis arī nosūtījis portālam "pietiek.com" aicinājumu atsaukt publikāciju, norādot, ka tā nepatiesi atspoguļo viņa teikto kādā e-pasta vēstulē PS biedru sarakstē. Kristovska vēstulē portālam teikts: "Es kā partijas "Pilsoniskā savienība" un partiju apvienības "Vienotība" priekšsēdētājs un ārlietu ministrs aicinu portālu "pietiek.com" atsaukt rakstu "Kristovskis piekrīt Slucim: "Kā ārsts es nevarētu ārstēt krievus vienlīdzīgi latviešiem..."", jo tas neatbilst patiesībai." "Minētais raksts sagroza manis teikto un nepelnīti iedragā manu politisko reputāciju Latvijā un ārpus tās robežām," norāda Kristovskis.

Komentāri (85)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu